Більш ніж півмільйона гектарів лісу горить в Якутії

17 липня 2021 року
Відкритий ліс

Далекий Схід – В Якутії тривають роботи з гасіння лісових пожеж на площі в 529 718,5 га – загоряння зафіксовані на території 17-ти районів і особливо охоронюваних природних територій, повідомляє в четвер прес-служба регіонального міністерства екології.

Пожежі зафіксовані в Верхньовілюйському, Вілюйському, Гірському, Кобяйському, Ленському, Мегіно-Кангалаському, Мирнинському, Намському, Нюрбинському, Оймяконському, Олекмінському, Сунтарському, Таттінському, Томпонському, Усть-Алданському, Усть-Майському, Хангалаському районах. Крім того, шість пожеж виявили в ООПТ (особливо охоронювані природні території) “Ленські стовпи” і Олекмінському заповіднику.

“З них локалізовано 14 лісових пожеж загальною площею 89 802,5 га на території 7 районів і ООПТ: Верхневілюйского-1, Мегіно-Кангаласького-1, Мирнинського-1, Олекмінського-1, Сунтарського-2, Хангаласького-3, Таттінського-1, Ленські Стовпи-3, Олекмінський ГПЗ-1”, – йдеться в повідомленні.

До гасіння лісових пожеж в Якутії задіяли 2 161 співробітника і 296 одиниць техніки. За минулу добу їм вдалося ліквідувати вісім із них на площі 60 915 га.

До патрулювання обстановки в Якутії залучили шість вертольотів і літак БЕ-200, який працює в Мирнинському районі.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/172176/

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook