Випускник столичної школи Олександр Вакуленко: обираю перспективну спеціальність «Садово-паркове господарство» та НУБіП України

15 липня 2021 року
     Сьогодні в гості до ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України завітав випускник СШ № 125 м. Києва Олександр Вакуленко, який мріє навчатися в університеті за спеціальністю «Садово-паркове господарство».

  • Доброго дня, Олександре! Будь ласка, розкажіть нам стисло про себе.

— Я закінчив СШ № 125 м. Києва і бажаю отримати освіту в одному з кращих столичних університетів!

  • Чому обрали саме цю спеціальність і саме НУБіП України?

— Моє життя пов’язане з природою, бо дуже часто подорожую. Мені хотілося б у своїй професійній діяльності мати справу з красою природи. Оскільки спеціальність «Садово-паркове господарство» є нині однією з найбільш популярних не лише в Україні, а й у світі, я вирішив зупинитися саме на ній. Вона дає можливість створювати декоративні сади, парки, сквери тощо. Усвідомлюю, що людству необхідно берегти, примножувати та збагачувати рослинність Землі.

  • Олександре, звідки Ви вперше дізналися про ННІ лісового і садово-паркового господарства?

— Про інститут і університет загалом від тата, який закінчив його 20 років тому. Він багато цікавого розповідав мені про своє навчання, що дало мені змогу обрати інститут без особливих вагань.

  • Чого Ви найбільше очікуєте від навчання в університеті?

— Впевнений, коли моя мрія здійсниться і я стану студентом НУБіП України, у мене відкриються можливості досконало вивчити всі дисципліни, отримати сучасні практичні навички, мати можливість ділитись набутими знаннями з однодумцями. Для цього в НУБіП України є сприятливі умови: функціонує мальовничий ботанічний сад, є колекційні розсадники, створено сучасні лабораторії.

  • Олександре, чи маєте вже конкретні плани після закінчення навчання?

— Після закінчення навчання мрію працювати ландшафтним дизайнером у приватній ландшафтній студії.

  • Які Ви маєте уподобання та інтереси, окрім навчання?

— Захоплююсь фотополюванням, тому за будь-якої можливості та під час подорожей фотографую природу. Для обраної спеціальності необхідно мати не лише відповідні знання, але й творчі навички. Сподіваюсь моє хобі знадобиться і в моїй кар’єрі.

  • Олександре, дякуємо за інтерв’ю! Нехай щастить при вступі і в навчанні!

Розмову вела доцент кафедри лісівництва
ННІ лісового і садово-паркового господарства
Ольга Токарева

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook