Жнива 2021 в навчально-дослідних господарствах НУБіП України розпочато

13 липня 2021 року
     НДГ НУБіП України розпочали жнива 2021. Всього в цьому році необхідно зібрати 1738 га ранніх зернових культур, тобто практично, як і минулого року. В тому числі озимої пшениці до збирання біля 1200 га, що складає 70 % всього раннього зернового клину.

  

     Як завжди, почали із збирання озимого ячменю. Ось уже третій рік ця культура займає одне з провідних місць серед озимих зернових і забезпечує непоганий урожай. Найбільша площа посіву цієї культури у «Великоснітинському НДГ ім. О.В.Музиченка» – 179 га, практично на рівні минулого року. Посів представлений двома сортами Палладін Миронівський селекції Миронівського інституту пшениці ім. Ремесла В.М. та чеської селекції Луран. За даними спостережень агрономів та підрахункам біологічного урожаю вітчизняний сорт виглядає краще, але бункер все розставить на свої місця. В перший день жнив Великоснітинське НДГ зібрало 193 тони зерна з площі 43 га. Урожайність 44,9 ц/га. До роботи в полі готові 4 комбайни.
     Збирають озимий ячмінь і в «Агрономічній дослідній станції». Станом на 12.07.2021 року зібрано 20,6 га з середньою урожайністю 34,8 ц/га. Слід зазначити, що на наукових полях з площі 7,6 га зібрали біля 33 т зерна. Середня урожайність 43,1 ц/га. А окремі наукові ділянки показали урожайність біля 50 ц/га.

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк разом з начальником відділу організаційної діяльності НДГ, Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики Миколою Грунтковським проконтролювали в полі початок жнив, особисто перевірили роботу техніки, стан токового господарства, організацію транспортування зерна і надійність його збереження в обох господарствах. Висловлені в ході перевірки зауваження і поради безперечно позитивно вплинуть на роботу. Також не оминули увагою керівники і стан справ на тваринницьких фермах обох НДГ, зустрілися з зоотехніками, визначили першочергові завдання цієї галузі виробництва.
     Отже, жнива розпочались, і попереду ще довгий і складний шлях.

Микола Грунтковський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ,
Боярської ЛДС та навчально-виробничої практики

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook