Наукова співпраця із ТОВ "Агрофірма "Колос"

12 липня 2021 року

     Аспірант кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського, Спряжка Роман розвиваючи стратегічне партнерство із селекціонерами України відвідав ТОВ «Агрофірму «Колос».

     Багатченко Володимир – кандидат сільськогосподарських наук, заступник директора із наукової роботи ТОВ «Агрофірми «Колос», а в минулому аспірант кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського, ознайомив із селекційною роботою, яка ведеться у господарстві із кукурудзою та зерновими колосовими культурами.

     Також було представлено сорти пшениці озимої селекції ТОВ «Агрофірми «Колос», переданих на Державну кваліфікаційну експертизу із подальшою перспективою занесення їх до державного реєстру сортів рослин придатних до поширення в Україні.

     Крім того для проведення аналізу впливу факторів навколишнього середовища на формування вмісту біохімічних складових у зерні кукурудзи, а саме крохмалю, білків та жирів, на випробування у ТОВ «Агрофірму «Колос» було передано 13 селекційних зразків кукурудзи.

     В результаті візиту та обміну досвідом ведення селекційного виникли нові ідеї щодо посилення позицій Української селекції на ринку насіння.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook