Студентський будівельний загін механіків готує житлові кімнати гуртожитку № 5 до серпневого поселення

10 липня 2021 року
     Коли заходиш до охайної оселі і бачиш відблиски променів сонця у фарбовому покритті відновленої підлоги, відчуваєш запах свіжоклеєних шпалер, коли очі милуються рівномірним тоном білосніжної стелі – ти намагаєшся вдихнути повітря на повні груди і твій розум усвідомлює, що лише, в середовищі оновлення і чистоти, можна вчитися, розвиватися і творити. Саме такі враження повинні бути присутніми у свідомості студентської спільноти, при поселенні до гуртожитків університету.
 
     Вигляд житлових і загальних приміщень гуртожитку, завжди вказує, на які умови потрібно орієнтуватися жителям. Особливо, суттєвий вплив на адаптацію студентів – першокурсників до навчального процесу, створюють чинники візуалізації та внутрішнього сприйняття місця тимчасового проживання, адже стан гуртожитку, попередньо, асоціюється з рівнем діяльності факультету і університету. Тому, гуртожиток, як другий дім студента, постійно, повинен бути у пристойному стані, а його функціональність повинна викликати у жителів задоволення побутовими умовами, стимулювати бажання бережно ставитися до майна та обладнання. Одним з найбільш дієвих способів забезпечення належного рівня функціонування гуртожитку – це участь в процесах ремонтів та упорядження самих його жителів.
  
  
     80 % студентів механіко-технологічного факультету проживають у гуртожитку № 5, по вулиці Ломоносова, 63. Тому для підготовки вказаного хостелу до поселення в 2021-2022 навчальному році, на факультеті створений студентський добровільний ремонтний загін у складі представників академічних груп АІ 2001, АІ 2002, АІ 2003, а саме: Кирила Білецького, Миколи Полив’яна, Назара Волошина, Данііла Кулика, Дмитра Демченка, Дмитра Гаврилюка, Богдана Рудя, Володимира Каменчука, Максима Данька, Яна Ганжі, Артема Куліша, Ярослава Долінського, Ярослава Новикова, Сергія Бугайова, Дениса Скурського, Євгенія Пустовойтова, Володимира Грищука, Андрія Панченка, Дениса Чащового, Андрія Чєрнілєвського, Миколи Шульца, Назара Лопуховича, Владислава Копшара, Богдана Горового.
     Загін поставив собі чітке завдання – підготувати житлові кімнати до серпневого поселення та виконати ремонтні роботи у місцях загального користування гуртожитку № 5.
 
     Наразі, з використанням будівельних матеріалів, закуплених за кошти благодійного фонду «Голосіївська ініціатива 2020», ремонтним загоном повністю відновлено стан кімнат 212, 217, 218, 256, 311, 314, 334, 338, 348, 352, в тому числі переклеєно шпалери на площі 300 м2, пофарбовано 120 м2 підлоги, відремонтовано 145 м2 стеліта 62 м2 стін. Всі відремонтовані кімнати, устатковані новими меблями виготовленими виробничими підрозділами університету.
 
     За словами учасника ремонтного загону, старости академічної групи АІ 2003 Назара Волошина, ремонт житлових приміщень гуртожитку приємно заворожує, коли на твоїх очах, твоїми виваженими рухами, кімната суттєво змінює загальний вигляд, набуває витонченості і естетики. А от Богдан Рудь і Андрій Чернілевський впевнені, що здійснений ремонт житлової кімнати – це лише початок її річної експлуатації. Якість і вигляд кімнати гуртожитку, напряму залежить від внутрішньої якості і етичних цінностей самих жителів, а вже потім, від дотримування санітарного режиму та виконання правил внутрішнього розпорядку. 
     Попереду у ремонтного загону – виконання малярних робіт в місцях загального користування гуртожитку, тож, бажаємо хлопцям енергії, активності і дякуємо за стійку мораль, патріотичну позицію за свій факультет та університет. Молодці!
 
Ігор Сівак,

заступник декана з навчальної та виховної роботи 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook