Навчальна практика з ґрунтознавства для студентів спеціальності «Агрономія» проходить відповідно до програми

9 липня 2021 року
     Особлива цінність навчальних та виробничих практик як практичної складової у підготовці здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності «Агрономія» полягає у можливостях, які постають перед майбутніми фахівцями на об’єктах практики з отримання конкретних знань та важливих фахових компетенцій.
     Навчальна практика з ґрунтознавства була проведена для студентів 1 курсу спеціальності “Агрономія” скороченого терміну навчання на базі ВП НУБіП України “Агрономічна дослідна станція” (Київська область, Васильківський р-н, с. Пшеничне), а для студентів 2 курсу — ТОВ “Агровесна-2011” (Київська область, Макарівський р-н, с. Ніжиловичі). Ці підприємства пропонують студентам ознайомитися із новітніми інноваційними технологіями вирощування польових, овочевих, а також ягідних культур.
     Під керівництвом доцента кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули кандидата с.-г. наук Валерія Григоровича Носенка за період проходження практики студенти мали змогу детально ознайомитись із особливостями діагностики морфологічних особливостей ґрунтів господарства, показників їх родючості, їх охорони та придатності для вирощування сільськогосподарських культур за використання різних підходів та прийомів агротехніки.
     Кожен зі студентів мав можливість особисто долучитися до процесу обстеження ґрунтів, опису ґрунтових розрізів, до вивчення практичних особливостей технологій вирощування різноманітних культур.
     За словами самих студентів під час захисту звітів, вони одержали неабиякий досвід у питаннях визначення морфологічних ознак ґрунтів, оцінювання особливостей тих їх рис, які є визначальними для отримання стабільних та високих врожаїв сільськогосподарських культур відповідної якості. Це нерозривно пов’язує теоретичні знання, отримані під час занять в аудиторіях, із реальними практичними навичками, які агрономи мають застосовувати у своїй щоденній діяльності при вирішенні конкретних виробничих завдань.
 
 
Валерій Носенко,
доцент кафедри ґрунтознавства

та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook