Закарпатські лісівники долучилися до масштабних протипожежних навчань

7 липня 2021 року
Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства

Працівники Майданівського та Міжгірського лісництв долучилися до масштабних протипожежних навчань, які пройшли на території громади села Нижній Студений, поблизу озера Віта. Головними організаторами навчань були представники ДСНС. Під час тактико-спеціальних навчань фахівці відпрацювали гасіння лісової пожежі, пошуку і рятування людей на воді та у гірській місцевості.

З боку лісівників до навчань було залучено 12 одиниць особового складу, залучено модуль, 10 ранцевих вогнегасників, мотопомпа та пожежні рукави. Згідно сценарію навчань після загорання в лісі першими на місце пожежі прибула лісова охорона, яка взялася за приборкання вогню. Лісівники розгорнули пожежні рукави та стримували розповсюдження вогню до приїзду ДСНС. Далі діяли спільними зусиллями. Зважаючи що вогонь посилювався було прийнято рішення залучити гвинтокрил МІ-8 із спеціальним водозливним пристроєм, який заливав зверху осередок пожежі.

Такі навчання допомагають відточити навички, які вкрай необхідні при загораннях в лісі. Адже в такі моменти кожна хвилина важлива.

Як повідомляють в ДП «Міжгірське ЛГ» – це уже не перші подібні навчання у цьому році. Натомість на території лісового господарства у 2021 році лісових пожеж не було.

 

Джерело: Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://zakarpatlis.gov.ua/zakarpatski-lisivnyky-doluchylysia-do-masshta...

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook