Реальна виробнича практика на кафедрі транспортних технологій та засобів у АПК

1 липня 2021 року
     Основним завданням декана механіко-технологічного факультета д.т.н. Братішко В.В. є забезпечення реальної виробничої практики в умовах підготовки спеціальності Транспортні технології на автомобільному транспорті.

     Під керівництвом в.о. завідувача кафедри транспортних технологій та засобів у АПК було підписано ряд договорів про проходження виробничої практики із Державною службою України з безпеки на транспорті та відомими міжнародними транспортними компаніями такими, як Hegelmann Transporte Ukraine, Zammler group.

     22 липня 2021 року 97 % студентів спеціальності Транспортні технології на автомобільному транспорті розпочали реальну виробничу практику в державних установах та транспортних підприємствах України.
     Група ТТ-1905 почала проходження практики в умовах Державної служби України з безпеки на транспорті, діяльність якого спрямована на розвиток та вдосконалення наукової, технологічної та правової бази транспортного сектору економіки країни, із зосередженням на таких аспектах, як безпека, екологія, якість надання послуг, економічна ефективність та конкурентоспроможність транспорту, енергозбереження і впровадження альтернативних моторних палив тощо.


     Основні завдання, які виконують практиканти – аналіз замовлень та договорів на обстеження підприємств, організацій, лабораторій з метою: сертифікації послуг, визначених в якості Органу класифікації (комфортність автобусів), робочого органу конкурсного комітету, надання послуг перевізникам. Обстеження пасажиропотоків, аналіз паспортів автобусних маршрутів, науково-технічна експертиза нормативної документації (проектів технічних умов та технічних завдань) на конструкцію КТЗ, на іншу продукцію та на пов’язані з ними послуги. Оформлення та надання свідоцтв про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху (крім ГБА).

     Інший напрям діяльності для проходження виробничої практики запропонували в міжнародній транспортній компанії Hegelmann Group. Аналіз заявок на транспортування вантажу, побудова маршруту доставки, оптимізація маршруту, супроводження водіїв по 5 країнах (Німеччині, Литві, Латвії, Румунії, Франції та інших країнах), розробка бюджету на транспортний процес, врахування ризиків при доставці вантажів, контроль та супроводження водіїв на всьому шляху доставки, робота з інформаційною базою. Цікаво, захоплююче та занурення в свій професійний світ спеціальності дають можливість студентам попробувати себе в будь яких напрямах, пов’язаних із транспортною галуззю.

     Поєднувати та впроваджувати теоретичні знання на практиці не просто. Проте студенти 2-3 курсів спеціальності Транспортні технології на автомобільному транспорті довели, що вони дійсно фахово підготовлені спеціалісти і можуть претендувати в транспортних компаніях та державних установах на гідні посади.

     Позитивні відзиви про результати роботи студентів свідчать про те, що механіко-технологічний факультет та кафедра транспортних технологій та засобів у АПК може пишатись своїми студентами.

Л. Савченко,
в.о. завідувача кафедрою
транспортних технологій та засобів у АПК

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook