Студенти факультету відвідали міжнародний музичний фестиваль «О-FEST-2021»

27 червня 2021 року

     27 червня 2021 року відбулася цікава та незвичайна зустріч студентів факультету землевпорядкування з наставниками – викладачами кафедри землевпорядного проектування: Кустовською Оксаною, Гунько Людмилою та Чумаченком Олександром в театрі Оперети та на його подвір’ї, де кожен творчо відсвяткував День молоді, як забажав, адже в цей день також проходив VIІI Міжнародний музичний фестиваль оперети, опери та мюзиклу «О-FEST-2021» – на великій сцені оновленої Національної оперети України.
В Україні День молоді встановлений Указом Президента України № 323/94 від 22 червня 1994 року, Указом Президента від 27 червня 2008 року № 599 «Про День молодіжних та дитячих громадських організацій» та Указом № 600/2011 «Про внесення зміни до Указу Президента України від 27 червня 2008 року № 599» і відзначається щорічно в останню неділю червня.
Фестивальні події відбувалися на сцені Національної оперети України та на подвірі біля театру оперети, де проходили майстер-класи видатних українських художників.


     Міжнародний музичний фестиваль «О-FEST-2021» проводиться за підтримки Київської міської державної адміністрації та Департаменту культури КМДА. Співорганізаторами фестивалю «О-FEST-2021» виступають Київський національний академічний театр оперети та Бучанська міська рада. Цей тандем співпраці привніс, як українцям, так і гостям країни чимало позитивних емоцій, цікавого досвіду та нових вражень.
      У «О-Fest-2021» беруть участь провідні артисти з Австрії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Ірану, Казахстану, Китаю, Литви, Молдови. Вперше за всю історію фестивалю участь візьме представник Словенії. Іноземні гості: Ірена Крстеська (Австрія), Наргіз Керімова (Азербайджан), Наталя Дементьєва (Білорусь), Гіоргі Цхададзе (Грузія), Газал Сафарі (Іран), Євген Шагаров (Казахстан), Пен Юйчжан (Китай), Чен Хань (Китай), Габріеле Букіне (Литва), Тімофті Іон (Молдова), Лукас Сомоза Остерц (Словенія).
       Для Національної оперети України «О-Fest» важливий тим, що дає, перш за все, художнє, професійне зростання артистів, сприяє обміну досвідом, взаємодії вокалістів різних вокальних шкіл із різних країн, а для глядачів – це прекрасне шоу! Фестиваль сприяє популяризації жанру оперети, також це ефективна реклама Національної оперети в Україні і у світі. Фестиваль класичної музики – ознака високої культури міста, держави. Фестиваль класичної музики звеличує культуру країни.
     Були також представлені скульптурні експозиції, виставки живопису та графіки, інсталяції сучасного мистецтва, інтерактивні візуальні проєкти. Відбувалися виступи музикантів, танцювальних колективів, концерти камерних ансамблів, майстер-класи, театралізовані постановки.
       Це справжнє свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики. Юність і молодість - це не тільки прекрасні періоди в житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Цей час дерзань, пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань.
      Турбота про молоде покоління є важливою частиною соціальної роботи наставників академічних груп.


Староста 3 курсу 1 академічної групи,
Стрельченко Лілія

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook