Студенти спеціальності «Облік і оподаткування» – переможці Міжнародної студентської олімпіади у сфері інформаційних технологій «ІТ-Universe»

24 червня 2021 року

 

Міжнародна студентська олімпіада в сфері інформаційних технологій «IT-Universe» (IT-Universe) – стала щорічним соціально значимим проєктом, спрямованим на популяризацію інформаційних технологій (ІТ) і способів їх ефективного застосування. В основі проєкту – спільна робота бізнесу, освіти і соціально-активних ІТ-спільнот над завданням підвищення якості системи підготовки і підтримки активних і талановитих молодих ІТ-фахівців.
     Особливістю фіналу IT-Universe-2021 є те, що цьогоріч він відбувся на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України. У змаганні взяли участь понад 100 студентів (із яких – 77 змагалися очно на базі аудиторій факультету інформаційних технологій НУБіП України) із більш, ніж 25 закладів вищої освіти. Економічний факультет представляли здобувачі освітньої програми «Облік і аудит» зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» Юлія Дуда, Вікторія Карасюк, Роман Ревенко, Владислав Шешин.
 
     Програма олімпіади включала одинадцять конкурсних напрямів: від програмування і адміністрування до використання ІТ для завдань автоматизації, серед яких «Використання автоматизованих систем обліку», «Управління ІТ-проектами», «Програмування в автоматизованих системах обліку», «Управління підприємством в ERP-системі», Розробка мобільних застосунків», «Вирішення практичних задач із застосуванням штучного інтелекту» та інші.

    У загальному заліку олімпіади студенти кафедри обліку та оподаткування здобули три призові місця по двох конкурсах. Перемогу у конкурсі «Використання автоматизованих систем обліку» Фіналу IT-Universe здобули бакалаври Юлія Дуда (ІІ місце) і Вікторія Карасюк (ІІІ місце).
     Магістр Роман Ревенко також продемонстрував чудові знання, ІТ-вміння й навики та виборов ІІІ місце у конкурсі «Управління підприємством в ERP-системі». Доречно зауважити, що Р. Ревенко вже другий рік поспіль займає лідируючі позиції у фіналі IT-Universe.
     Загалом, здобутки студентів спеціальності «Облік і оподаткування» (ОПП «Облік і аудит») економічного факультету та факультету інформаційних технологій забезпечили НУБіП України почесне 3 місце у рейтингу ЗВО олімпіади «IT-Universe-2021».
     Отже, майбутні фахівці з обліку та оподаткування впевнено демонструють вже набуті ними професійні компетентності щодо ведення обліку і формування звітності із застосуванням спеціалізованих інформаційних систем і комп’ютерних технологій. Це стало можливим завдяки наполегливому навчанню студентів як на заняттях, так і на спеціалізованих поглиблених курсах з використання ERP-систем, організованих викладачами кафедри обліку та оподаткування. Також корисними для студентів були навчальні проекти, які проводилися спільно з навчальним центром ТОВ «Проком» (https://csoprocom.com.ua/), викладачі якого неодноразово проводили майстер-класи по використанню програмного забезпечення для студентів економічного факультету. Це сприяло покращенню підготовки студентів до сучасних умов ринку праці.
     Зі студентами-учасниками фіналу IT-Universe-2021, викладачі кафедри обліку та оподаткування провели профорієнтаційну роботу щодо умов вступу на спеціальність «Облік і оподаткування (освітня програма «Облік і аудит»), перспектив і можливостей для подальшого працевлаштування та кар’єрного зростання й самореалізації у різноманітних напрямах (як це вдало продемонстрували наші призери).
    
     Щиро вітаємо переможців – Романа Ревенка, Юлію Дуду, Вікторію Карасюк. Дякуємо за блискуче підтвердження високого рівня підготовки зі спеціальності «Облік і оподаткування» освітньо-професійної програми «ОБЛІК І АУДИТ» під керівництвом к.е.н., доц. Литвиненко В.С.! 
 
Бажаємо успіхів на шляху до подальшої самореалізації й визнання у програмуванні та використанні автоматизованих систем обліку, професійних здобутків і звершень та всіляких життєвих гараздів!
 
Євгенія Калюга,
завідувач кафедри обліку та оподаткування
Людмила Мельянкова і Наталія Кузик,

доценти кафедри 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook