До 100-річчя міністра лісового господарства Бориса Лук’янова: вручено нагороди переможцям конкурсу творчих робіт шкільних лісництв

19 червня 2021 року
     18 червня 2021 року в ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України спільно Товариством лісівників та Держлісагентством України відбувся семінар, присвячений 100-річчю з Дня народження видатного випускника інституту Бориса Миколайовича Лук’янова – Міністра лісового господарства України 1966-1979 рр. Учасниками семінару, крім НПП інституту та почесних гостей, стали переможці конкурсу дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв усієї країни, який у 2021 році було приурочено 30-річчю Незалежності України та 100-річчю від Дня народження Б.М. Лук’янова.

     До учасників семінару з вітальним словом та презентацією життєвого шляху Б.М. Лук’янова звернувся директор ННІ лісового і садово-паркового господарства проф. Петро Лакида. Про важливість цієї постаті для розвитку лісової галузі розповів почесний директор інституту, випускник університету та в минулому теж Міністр лісового господарства України Валерій Самоплавський. Ще один наш випускник, Голова Державного комітету лісового господарства України (2008-2011р.р.) Віктор Червоний розповів про особисті зустрічі з Б.М. Лук’яновим ще в той час, коли він, як молодий випускник, робив перші кроки в своїй професійній діяльності. Нинішній очільник лісової галузі, голова Держлісагентства України Юрій Болоховець відзначив масштабні обсяги відтворення лісів за часів Міністра Б.М. Лук’янова і запевнив, що лісова галузь і тепер готова до таких великих ініціатив щодо лісовідновлення й лісорозведення.

     Далі Голова Товариства лісівників України, завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук оголосив результати всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв. Усього на другий всеукраїнський тур Конкурсу було подано 30 дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв від обласних конкурсних комісій Вінницької, Волинської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Херсонської. Хмельницької, Черкаської, Чернівецької обласних рад Товариства лісівників України.

     Фахова конкурсна комісія, створена на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства, розглянула й оцінила отримані на ІІ-й тур Конкурсу дослідницькі роботи школярів. Своїм протоколом комісія затвердила список фіналістів ІІ-го туру конкурсу, дослідницькі роботи яких набрали понад 80 балів.

     Загалом 15 учасників щорічного Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв чиї роботи визнані найкращими на Всеукраїнському рівні, отримали дипломи переможців, грошові премії та цінні подарунки від Товариства лісівників України.
     Переможцями Конкурсу стали:
І місце – Праля Анастасія Володимирівна, Кіровоградська ОР ТЛУ;
ІІ місце – Михайленко Марія Григорівна, Київська ОР ТЛУ;
ІІІ місце – Цімбота Андрій Миколайович, Сумська ОР ТЛУ.

  

  

  

     Фіналісти Конкурсу:
Маценко Дарія Сергіївна, Вінницька обл.
Дикань Артем Вікторович, Харківська обл.
Тодерян Олексій Олександрович, Чернівецька обл.
Муляр Денис Сергійович, Черкаська обл.
Касянчук Софія Вікторівна, Рівненська обл.
Якименко Юліана Олегівна, Івано-Франківська обл.
Погребняк Маргарита Олександрівна, Хмельницька обл.
Чекамова Поліна Сергіївна, Херсонська обл.
Хомин Анастасії Василівни, Львівська обл.
Хулап Соломія Валеріївна, Запорізька обл.
Бєляєва Анастасія Андріївна, Запорізька обл.
Бєлік Єлизавета Валеріївна, Харківська обл.

 

     Далі учасники семінару урочисто відкрили біля навчального корпусу №1 алею видатних випускників ННІ лісового і садово-паркового господарства та вшанували Б.М. Лук’янова, посадивши на його честь дерево.

 

Петро Лакида, Юрій Марчук, Віктор Свинчук

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook