Навчальна практика студентів економічного факультету: досвід та враження

16 червня 2021 року
   Навчальна практика завжди є одним із найважливіших етапів вивчення будь-якої дисципліни, оскільки дає можливість студенту закріпити теоретичний матеріал на основі безпосереднього знайомства як з об’єктами самої практики, так і усвідомлення взаємозв’язків усіх складових дисципліни між собою та з виробництвом. Студенти першого курсу економічного факультету з 7 червня приступили до навчальної практики з землеробства з основами ґрунтознавства. Після тривалого дистанційного навчання вони з натхненням поринули у вивчення у природних умовах бур’янового компоненту посівів, заходів його контролювання, ознайомились із грунтовим профілем дерново-підзолистого грунту, сучасними заходами та знаряддями обробітку грунту.

 

 

 

   А ще була можливість відчути себе студентським колективом, відвідати мальовничі та цікаві місця Голосієва. Враження студентів, які вони висвітили у своїх звітах, говорять самі за себе.
   «Під час проходження практики з землеробства, було досить цікаво, тому що це не були одноманітні лекції в аудиторіях, а показано бур’яни, сільськогосподарські машини і так далі. Я згадала певний матеріал, який ми вивчали ще восени, а також дізналась багато нового. 10 червня отримали практичні знання, як визначати глибину обробітку, гребенястість, вирівняність обробітку і т.д. Під час походу в ліс і дослідження профілю грунту, я з задоволенням слухала і дивилась за викладачем, занотовувала отриману інформацію. І це був прекрасний досвід, масштаби такого заходу вражають», пише Савчук Катерина.

 

 


   «Практика із землеробства виявилась дуже цікавою, особливо мені сподобалось відвідування Агро-виставки, де я побачила багато нової і сучасної техніки, яка приголомшувала своїми розмірами, комплектацією, загальним враженням. Також цікавим мені був похід до лісу, де ми вивчали горизонти грунту, як на мене, на практиці це вивчити виявилось набагато легше, аніж на дистанційному навчанні.
   В перший день цікаво було розпізнавати у природних умовах бур’яни, які вже нам знайомі, але тільки переважно на картинках. Отже, загальне враження від практики у мене неперевершене. Я здобувала багато знань і вмінь з даного предмету», поділилась враженнями Дорошенко Дар’я.
   Отже, навчальна практика з землеробства з основами грунтознавства стала завершальним кроком у вивченні дисципліни та залишила позитивні враження.
 
Олена Карпенко
Валентина Рожко,
доценти кафедри землеробства та гербіології

 



 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook