Практична підготовка студентів – запорука набуття майбутніх фахових навиків

16 червня 2021 року
     Студенти ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», які навчаються за спеціальностями 205 «Лісове господарство» і 206 «Садово-паркове господарство» під час проходження практики з різних дисциплін мають можливість набути практичних навичок, які будуть корисними для них у контексті фахової підготовки.

     Матеріально-технічна база Бережанського агротехнічного інституту дає змогу використовувати на час проходження практик сучасні інформаційні технології, новітній інструментарій, практичну базу, яка включає декоративні і лісові розсадники, об’єкти озеленення а також лісовий фонд галузевих підприємств. Навчальні, наукові, виробничі та комп’ютерні лабораторії мають достатню кількість обладнання для проходження практик.

  

     До складу навчально-практичної бази інституту входить також пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення – «Раївський парк», що розташований на околиці м. Бережани. Цей парк займає площу 20 га, заснований ще в 1760 році і є одним із найстаріших в Україні. Тут також функціонує дендропарк площею 5 га, в якому висаджено понад 100 видів різних деревних та чагарникових порід. Унікальним об’єктом для проходження практики є Голицький ботаніко-ентомологічний заказник загальнодержавного значення. Всього в заказнику нараховуються до 400 видів рослин, де більше третини є рідкісними. На сьогоднішній день згаданий заказник переданий під охорону інституту та включений в склад практичної бази ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут». У складі кафедри функціонує навчальний розсадник для вирощування сіянців та саджанців лісових і декоративних видів деревних рослин.

     Слід відзначити, що прилади, інструменти та інше обладнання, яке використовується у процесі проходження практик студентами спеціальностей 205 «Лісове господарство» і 206 «Садово-паркове господарство» є сучасним та інноваційним і відповідають вимогам підготовки висококваліфікованих фахівців. Різноманітність та кількість обладнання дозволяє набувати відмінних практичних навичок студентами у межах затвердженої освітньо-професійної програми.

Дмитро Бідолах,
професор кафедри лісового і садово-паркового господарства

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook