Початок акредитаційної експертизи освітньо-наукових програм третього рівня вищої освіти (PhD)

8 червня 2021 року
     04 червня 2021 року було розпочато акредитаційну експертизу освітньо-наукових програм третього рівня вищої освіти (PhD). До Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було подано Відомості про самооцінювання за ОНП «Незаразна патологія тварин» та ОНП «Заразна патологія тварин», гарантами яких виступають доктор ветеринарних наук, доцент Наталія Грушанська та доктор ветеринарних наук, доцент Марина Галат.

     Слід зазначити, що акредитація освітньо-наукових програм ступеня підготовки доктора філософії в НУБіП України проводиться вперше. В червні місяці поточного року Відомості про самооцінювання мають подати ще 5 гарантів освітньо-наукових програм з галузей знань: Аграрні науки та продовольство, Інформаційні технології, Публічне управління та адміністрування, а також Виробництво та технології.

     Відомості про самооцінювання є частиною акредитаційної справи, що подаються до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти освітньої програми. Відповідальність за підготовку і зміст Відомостей несе заклад вищої освіти, який подає програму на акредитацію. Відомості самоаналізу включають в себе 11 Критеріїв. Одним із ключових при акредитації програм третього рівня вищої освіти є Критерій 10 – Навчання через дослідження. Даний критерій вважається критичним, тому НАЗЯВО рекомендує експертам при акредитації ОНП третього рівня вищої освіти розглядати виконання саме цього критерію першочергово.

     Так як гаранти НУБіП України ОНП доктора філософії є висококваліфікованими фахівцями в своїй галузі, подані Відомості про самооцінювання відповідають вимогам Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

     Колектив відділу аспірантури завжди готовий підтримати всіх учасників процесу при підготовці до акредитаційної експертизи та бажає значних успіхів в цій нелегкій і надважливій справі.


Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook