Шахові баталії серед студентів і викладачів факультету харчових технологій

7 червня 2021 року
НУБІП України
     Понад 2000 років інтелектуальна гра в шахи залишається однією з найпопулярніших. Здається, з розвитком технічного прогресу старовинна гра має давно забутися, адже гаджети та відеоігри захопили світ. Проте у шахах є особливі риси, які багатьом подобаються. Передусім, це можливість мріяти. Гравець бачить перед собою не просто шахову дошку з фігурами, а справжнє поле битви двох армій. Тільки від мудрого керманича залежить результат поєдинку, обрання правильної стратегії і тактики.
     Шахи – одна з стратегічних та цікавих ігор, що користується величезною популярністю у нашому університеті. Особливо під час дистанційного навчання наші славні турніри пригадуються з теплом. Саме тому студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК під керівництвом досвідчених у цій грі викладачів провели такий онлайн-турнір з шахів.
     Кандидат в майстри спорту з шахів, студент 3 курсу нашого факультету – Ворошилов Данііл, його одногрупник Маліков Данило та викладачі кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції та процесів і обладнання переробки продукції АПК були кураторами турніру між студентами, на який зголосилися 22 учасника. В змаганнях взяли участь студенти перших-третіх курсів та магістри першого року навчання.
     Турнір тривав  протягом 2 год. 20 хв. на сайті - lichess.org .Змагання пройшли у форматі «рапід» - час на роздуми у кожного гравця було 10 хвилин. Загалом було зіграно 7 турів, а це 65 партій.
За результатами цих ігор переможцем вийшов Ворошилов Данііл, друге місце посів Сухенко Євгеній, а третє - Михалевич Юлія.
     Шахісти цінують гру за її логіку і невичерпні можливості. Майже ніколи ви не зіграєте партію, яка була б схожа на вашу попередню гру. Безмежність вибору ходів у шахах добре ілюструє легенда про їх виникнення.
     Викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Максим Гудзенко та Ігор Паламарчук є досвідченими гравцями і постійно захищають честь факультету на різного роду змаганнях з шахів. Спробуйте на час гри усунутися від навколишнього світу та зануритися в події, що розгортаються на полі битви. Впевнена, без тренувань зробити це вдасться небагатьом. Тому до гри в шахи вони залучають інших викладачів кафедри. Тож такі шахові баталії на кафедрі можна часто побачити після закінчення навчального процесу. 
     І хай ці зустрічі не супроводжуються нагородженнями і привітаннями, але вони ще раз демонструють всім нам, що грати в шахи може кожен з нас. Адже гра в шахи, безсумнівно, є корисною для розвитку пам’яті, логіки, уваги та концентрації.  
Багато людей вважають, що шахи - гра для тих, хто від природи володіє високим інтелектом. Це частково так, але ви також можете істотно підвищити свій інтелект, граючи в шахи. Тож беріть приклад зі студентів і викладачів факультету харчових технологій і хай вам щастить на шахових полях битви!
 
Данило Маліков, Данііл Ворошилов
студенти факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК 
Марія Жеплінська
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК    
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook