Вкотре підтверджуємо свій статус: королі шахів на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

29 травня 2021 року

 

Що не кажіть, а гра в шахи -  найкраща і найбільш поширена інтелектуальна гра в Європі, а скоріше у цілому світі. Є вона одночасно і найстаршою. Не дивно, що ця гра відіграє в історії, легендах і переказах велику роль. Вже сам винахід шахової гри, захований в сутінках стародавньої історії. Не випадково цю гру ще називають «королівською». Не в тому сенсі, що в шахи грають тільки королі, а в тому, що ця гра по багатьом показникам по праву знаходиться на вершині серед інтелектуальних ігор. При цьому шахи визнали ще й видом спорту: проводяться навіть спеціальні шахові олімпіади. І цілком очевидно, що найстаріша гра не могла пройти мимо святкування 123-ї річниці Національного університету біоресурсів та природокористування України.

     Тож  28 травня 2021 року відбувся шаховий турнір серед факультетів та інститутів університету на Алеї Слави. Кожна команда складалася з шести гравців, де пліч-о-пліч поряд з викладачами грали й студенти. Усі партії проходили за шаховим годинником з регламентом часу по 10 хвилин на одного гравця.
     В ході змагань команда факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК не зазнала жодної поразки від своїх суперників та відповідно за сумою очок посіла перше командне місце. А ще хочеться відмітити, що протягом турніру члени команди – студент Ворошилов Данііл, викладачі Савченко Олександр, Гудзенко Максим та Паламарчук Ігор всі свої партії виграли!
     Нагородження команд переможців турніру відбулося урочисто в 3 корпусі університету. Серед призів – найголовніший це кубок – грамота за І місце у турнірі, сертифікати учасників, цінні подарунками від адміністрації університету. Пам’ять, особливо для студентів, неабияка.
Склад команди факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК:
  1. Ворошилов Данііл - студент 3 курсу;
  2. Савченко Олександр - доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів;
  3. Гудзенко Максим - асистент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК;
  4. Паламарчук Ігор - професор кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК;
  5. Титаренко В'ячеслав – студент 2 курсу;
  6. Ткаченко Микола – студент 2 курсу

 

     Ось такі наші переможці – скромні та розумні студенти поряд з досвідченими наставниками. Це ще раз підтверджує, що в шахи може грати кожен, незалежно від віку, стану здоров’я і рівня доходу.
 

Весь дружній колектив факультету дякує нашим хлопцям за чудово проведені змагання та від щирого серця вітає з черговою яскравою перемогою на шаховому турнірі своїх королів. Хто б що не казав, а у нас дійсно справжні королі і свій статус з року в рік вони підтверджують!

Ігор Паламарчук

професор кафедри процесів і

обладнання переробки продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook