Мій вибір – журналістика! Вітаємо українських журналістів із професійним святом!

6 червня 2021 року
Журналіст – це дуже важлива, цікава і складна професія, яка вимагає не тільки глибоких знань і ерудиції, а й особливого хисту. 
У засобах масової інформації нашої держави працює багато талановитих, високопрофесійних журналістів, які виважено і глибоко висвітлюють події. На будь-якому інформаційному майданчику – в газеті, на телебаченні або на радіо ви прагнете бути оперативними, відвертими і чесними. Яскраве, сильне слово може згуртувати людей, пробудити віру в краще, але також здатне і руйнувати. Тому дуже важливо, щоб журналістське перо було гострим, але об'єктивним.

Бажаємо вам об'єктивного погляду на життя і відкритих джерел інформації, цікавих знахідок і приємних співрозмовників, творчого натхнення і плідної
роботи!

 

Дізнатися щось нове і встигнути розповісти про це першим. Завжди бути в пошуку інформації – уточнювати деталі, вивчати різні версії. Професія журналіста дуже відповідальна і важлива. Її треба відчувати і любити всією душею. Завдяки журналістам люди дізнаються про все, що відбувається у світі. Вчора, сьогодні, завтра. Ця професія – про сильних духом людей.

Ненормований робочий день, без поділу на обідню перерву, завжди в русі – це все про журналіста, захопленого і зануреного у свою улюблену роботу.
Професія журналіста вимагає від її носія бути чесним, неупередженим, об'єктивним і безмежно допитливим. Однак, робота журналіста стає небезпечною, як тільки правда чи достовірність інформації заважають амбіціям впливових осіб.

  Справжній журналіст розумний і сміливий, розважливий і відчайдушний, мудрий і винахідливий. Він є голосом народу, що несе правду. Недарма ж бо справжнє покликання журналіста полягає саме в «соціальному служінні суспільству». Відтак треба завжди пам’ятати, що журналістика – це, передусім, відповідальність за те, що пишеш.

Сьогодні журналістика розбавлена такими поняттями як "блогер", "колумніст" тощо. Найчастіше всім їм дають одну загальну назву – журналіст. Але справжнього журналіста відрізняє від них саме почуття відповідальності – за кожне написане слово, за збереження конфіденційності, і, найголовніше, – почуття відповідальності перед читачем.

Проте не забуваймо, що журналіст – це і вільний митець, який натхненно творить, який прагне утривалити у слові, у кадрі Любов і Красу. Це той, кому притаманне особистісне відчуття часу – миті, доби, епохи, вічності.

     Якщо ви хочете творчо вчитись, творчо себе реалізовувати, творчо думати, рятувати світ навколо, бути дієвим та продуктивним приходьте вчитись до нас – на кафедру журналістики та мовної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП. А ми неодмінно докладемо всіх зусиль, щоб вже з першого курсу ви знали: журналістика – на все життя!

Орина Зеленіна,
студентка 3 курсу, гр. «Журналістика» – 18001

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook