Студенти другого курсу агробіологічного факультету пройшли агрохімічну навчальну практику

5 червня 2021 року

Навчання в університеті – цікавий і насичений період життя студента. А підготовка агрономів потребує значних теоретичних знань і вміння застосовувати їх у практиці. Для формування таких навиків з агрохімічних досліджень для студентів другого курсу проведена навчально-ознайомча практика. Для чотирьох академічних груп окремо проведені заняття з викладачами керівниками практики - 1 і 2 групи займалися з доцентом Наталією Пасічник, 5 - з доцентом Оленою Літвіновою, 6 - з доцентом Ніною Бикіною .



  З програмою практики студенти мали змогу наперед ознайомитися з електронної сторінки кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва https://nubip.edu.ua/node/1233.

 

       Заняття на практиці були присвячені актуальному питанню живлення рослин – значенню окремих елементів, особливостям засвоєння їх рослинами культур різних видів і груп стиглості. Практичні заняття з діагностики живлення рослин дозволили детально ознайомитися з різними її видами, освоїти методичні елементи.

    Неабияке зацікавлення викликали заняття з рослинної діагностики. Ми розглянули різні її види, розібралися з особливостями проведення, досліджували різні рослини різними методами. Мені як керівнику практики було надзвичайно приємно бачити живий інтерес студентів, їх старанність, безмежність думок і поглядів. Рівень питань що задавалися, принесені з дому фрагменти рослин для вивчення, практичний інтерес до занять – усе це свідчить про бажання знати і вміти. Впевнена, дні практики запам’яталися й стали корисними для майбутніх фахівців із агрономії.

 

 

   Висловлюємо щиру вдячність співробітникам кафедри рослинництва, кафедри Кафедра садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка за надану можливість провести практичні заняття на базі колекційного поля і НЛ «Плодоовочевий сад», а також і співробітникам ботанічного саду НУБіП за надану можливість провести заняття у класі під відкритим небом.

Наталія Пасічник,

доцент кафедри  агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook