Зустріч зі студентським активом ННІ лісового і садово-паркового господарства

3 червня 2021 року
     Згідно з графіком роботи на початку червня місяця дирекція Навчально-наукового інституту лісового і садово-пакового господарства провела старостат та збори студентської ради в гуртожитку № 1. Зібрання розпочалося зі вступного слова директора інституту Петра Лакиди, який наголосив на великій відповідальності старост в організації їхніх груп як упродовж освітнього процесу, так і під час екзаменаційної сесії.
     Як показує досвід, згуртована група показує кращі результати в навчанні, а колективна співпраця підтягує тих, хто відстав через різні причини. Петро Лакида також зазначив, що невід'ємною та важливою складовою фахових компетенцій майбутніх працівників лісового, садово-паркового господарства та деревообробної галузі є навчальні практики. Заступник директора Віктор Свинчук в продовження практичного навчання студентів-лісівників розповів про умови проживання, навчання та харчування студентів на базі практик у Дзвінківському навчально-науково-виробничому центрі ВП НУБіП України «Боярська ЛДС». Необхідно відзначити, що нині база практики є однією з найкращих в Україні. Відповідно студенти тут отримують сучасні практичні навички та детально ознайомлюються з різними технологічними процесами. Окрім того, на старостаті було обговорено результати складання перших двох екзаменів студентами 2-3 курсів і 1-го курсу скороченого терміну навчання та вкотре наголошено на дотриманні принципів академічної доброчесності під час складання сесії.
    Заступник директора Олександр Соваков акцентував на важливості чіткого формування фінального стипендіального рейтингу за ІІ семестр, оскільки це фінансовий документ, за яким нараховують стипендію. Зазвичай дирекція, задля уникнення непорозумінь після формування остаточного рейтингу, публікує його на сайті та впродовж двох тижнів студенти можуть оскаржити його та, за необхідності, внести відповідні зміни. Такий підхід дозволяє уникнути помилок під час нарахування стипендії.
    Юлія Горкуша, завідуюча гуртожитку, наголосила на дотриманні чистоти та порядку в кімнатах, протиепідеміологічних заходах, а також економному використанні енергоресурсів та води.
     Також дирекцією інституту, завідувачем гуртожитку разом зі студентською радою було перевірено хід виконання косметичних ремонтів, які заплановані на травень-червень 2021 року. Оскільки університетом в капітальні ремонти гуртожитку №1 було вкладено значні кошти, то студенти всіх курсів без винятку в кінці навчального року здійснюють косметичні ремонти для підтримання кімнат у належному стані. Так, за потреби, залежно від стану кімнати, студенти підфарбовують стіни, підлогу, ремонтують меблі. Варто відзначити, що в гуртожитку №1 для майбутніх студентів-першокурсників вже підготовлено 7 кімнат із сучасним ремонтом та вбудованими меблями.
 
     Тож всім студентам бажаємо успішного завершення сесії, міцного здоров’я та ефективного й безпечного проходження літніх навчальних практик!
 
Віктор Свинчук та Олександр Соваков,
заступники директора
ННІ лісового і садово-паркового господарства

    


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook