Науковці НУБІП України взяли участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Освіта і наука»

2 червня 2021 року

2021 – рік, що назавжди ввійде в історію України, адже наша держава відзначає 30 річницю проголошення Акту незалежності. Цій знаменній події приурочено багато заходів, одним із яких став грандіозний Всеукраїнський форум «Україна 30. Освіта і наука». У цьому триденному марафоні наукової дискусії, презентації інноваційних технологій, розробок взяли участь українські й світові лідери науки та освіти, державні діячі найвищого рівня, представники громадських організацій, численні мас-медіа.

Організаторам вдалося створити дискусійну платформу, на якій порушувалися питання напряму майбутнього розвитку української освіти і науки. На форумі експерти, представники громадянського суспільства та провідні світові науковці озвучували бачення поступу глобальної науки, окреслювали перспективу розвитку української освіти як базису успішного сталого розвитку Української держави.

Долучилася до роботи форуму й команда Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Кульмінацією третього дня роботи всеукраїнської платформи стала участь у роботі форуму одного з фундаторів української освіти та науки – міністра освіти і науки України (2005-2007), академіка Національної академії наук України, ректора НУБіП України, доктора педагогічних наук, професора Станіслава Миколайовича Ніколаєнка. У своїй промові на спеціальній сесії форуму «ВИЩА ОСВІТА В УКРАЇНІ» він порушив актуальні проблеми сучасної вищої освіти, поділився досвідом розбудови сучасного інноваційного університету, що є лідером серед галузевих вишів, наголосив на важливості підтримки й розбудови автономії сучасних ЗВО. Виступ Станіслава Миколайовича захоплено вітали учасники дискусії.

В роботі форуму, представники НУБіП України, брали участь не тільки як учасники, а й в якості модераторів сесій, зокрема, Олена Паренюк, докторантка Національного університету біоресурсів і природокористування України модерувала сесію "СУЧАСНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЯК МАЙДАНЧИК ДЛЯ ДОСЛІДЖЕНЬ"

Упродовж трьох днів досягнення науковців нашого університету презентували учасникам і гостям форуму учасники експомайданчика. Експозиція НУБіП України не раз привертали увагу колег-науковців, численних журналістів всеукраїнських та регіональних телеканалів. Презентували університет на виставковій частині начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Дмитро Мотринчук, а також представники чотирьох факультетів та ННІ нашого університету.


Представники гуманітарно-педагогічного факультету – Світлана Яшник та Людмила Омельченко розповіли відвідувачам про переваги навчання в НУБіП України, поділилися досвідом створення розвивального освітнього середовища, закцентували увагу відвідувачів на можливостях студентів, які навчаються в нашому університеті: заняття в сучасних лабораторіях, створення індивідуальної освітньої траєкторії, міжнародна мобільність, налагоджена дистанційна освітня платформа, ґрунтовне опанування іноземних мов, участь у майстер-класах, тренінгах, можливість долучитися до творчих колективів.


Особливу увагу відвідувачів привертали технічні інноваційні розробки науковців університету. Представники ННІ лісового і садово-паркового господарства Задорожнюк Роман та Бур’янчук Максим розповідали про технології сканування деревини та лісових масивів.

Представник факультету конструювання та дизайну Кульпін Руслан, який представляв роботизовані розробки і неодноразово наголошував на практичному значенні моделей як для дослідницької діяльності науковців, навчальної роботи студентів, так і можливостей їх впровадження в сучасне виробництво.

Унікальну технологію пластинації представив Олексій Мельник. Доцент розповів що «полімерне бальзамування» дає змогу виготовляти пластинат органів, анатомічних ділянок і цілого тіла. Ці наочні засоби для професійної освіти як ветеринарів, так і лікарів не мають аналогів в Україні.

Додаткові інтерв’ю для форуму також надали завідувач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту, доктор сільськогосподарських наук Андрій Білоус, та професор кафедри конструювання машин і обладнання, доктор технічних наук Юрій Ромасевич.

Експозицію Національного університету оглянули численні учасники й гості форуму. Схвальні відгуки представники нашого університету отримали від державного, політичного діяча, академіка, президента Національної академії педагогічних наук України Василя Григоровича Кременя, заслуженого діяча мистецтв, ректора Київського національного університету культури і мистецтв Михайла Михайловича Поплавського.

 Начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Д. Мотринчук
Доцент кафедри психології Л. Омельченко

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook