Незважаючи на обставини (травневі перемоги колективів кафедри культурології)

2 червня 2021 року

   Травень – місяць завжди напружений: закінчення навчального семестру, заліково-екзаменаційна сесія, підготовка до ЄВІ, День університету… Проте навіть у цьому напруженому графіку учасники творчих колективів кафедри культурології знаходять місце для улюбленого заняття і участі у Всеукраїнських та Міжнародних творчих проєктах.
   Підтвердженням цьому став Міжнародний дистанційний фестиваль-конкурс дитячої, учнівської та студентської творчої молоді "СОНЯШНИК", організатори якого (Міністерство культури України, соціальна служба для сім'ї, дітей та молоді м. Києва та благодійний фонд «Соняшник») переконані:
підтримка талановитої молоді в реалізації творчого потенціалу, створення можливості творчого спілкування, розкриття нових талантів, взаємозбагачення культурних традицій є надзвичайно важливими у вихованні обдарованої особистості, а пошук нових шляхів і креативних стимулів з реалізації завдань освітнього процесу, особливо під час пандемії, додає наснаги творчій молоді.
   У Фестивалі взяли участь учасниці народного жіночого вокального ансамблю «Октава» під керівництвом викладача кафедри культурології Ніни Мелікової.
   Оцінивши творчий підхід та індивідуальність виконавців, реалізацію задуму художніх творів, рівень виконавської майстерності, артистизм і сценічну культуру, естетику сценічного одягу понад 400-х учасників, журі фестивалю нагородило «Октаву» ГРАН-ПРІ, а Ніну Володимирівну відзначило Почесною грамотою.
 
   А як же можуть бути не кращими дівчата, які мають такого талановитого керівника? Під час карантину у Ніни Володимирівни виник новий творчий задум – і так на кафедрі з'явилося тріо «ТоНіка» (до нього долучилися ще завідувач лабораторіями Ірина Литвиненко та фахівець Тетяна Симоненко). Саме у такому складі «ТоНіка» із новою піснею «Віночок» взяла участь у Міжнародному телевізійному фестивалі-конкурсі «ЗіркаФест. Київська веселка». Їх перший млинець не став глевким – у «ТоНіки» – також ГРАН-ПРІ!
Відео: https://youtu.be/2WTk-xhzAnI
   А от мистецька студія «Сім сходинок», а точніше, вокально-інструментальний гурт Get`Men під керівництвом та наставництвом доцента кафедри культурології Заслуженого артиста України Романа Рудого, у травні пройшла випробування двома відбірковими етапами фестивалю «Рок Булава 2021». До складу гурту входять старшокурсники факультету інформаційних технологій: Владислав Харченко, Артем Андрійчук, Олександр Захарченко, Кароліна Кузнюк та студент 1 курсу факультету харчових технологій Клінтон Агу. Команда виконала авторські пісні “Назавжди”, “Знаєш”, “Намалюй”, “А може, це любов”, “Ти нічия”. З перших акордів глядачі були вражені драйвовим піднесеним настроєм, яким заряджали молоді артисти, тож за результатами турів команда пройшла у фінал Міжнародного рок-фестивалю, який відбудеться 18-20 червня у Черкасах.

   Щиро радіємо успіхам своїх колективів, вітаємо! Нових перемог вам і нових прихильників!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook