Факультет землевпорядкування знайомить молодь Житомирщини з професіями землевпорядника та геодезиста

2 червня 2021 року
    За запрошенням директора Ружинської районної філії Житомирського обласного центру зайнятості Тараса Кравчинського, факультет землевпорядкування НУБіП України 01 червня 2021 року став учасником святкового заходу присвяченого Дню захисту дітей.

     У приміщенні Ружинського районного будинку культури, доцентом кафедри землевпорядного проектування Олександром Чумаченком і старшим лаборантом кафедри геодезії та картографії Яніною Степчук, було організовано роботу консультпункту і проведено майстер-класи для учнів районних шкіл, орієнтовані на знайомство молоді з професіями землевпорядника та геодезиста.

     Відзначення у Ружині Дня захисту дітей дало унікальну можливість школярам і майбутнім абітурієнтам знайти відповідь на питання, від якого у подальшому залежатиме їхня доля – питання вибору професії. Саме тому юні ружинчани з інтересом слухали про майбутні перспективи навчання і працевлаштування, де професії землевпорядника і геодезиста займають важливі місця з-поміж інших.

  

     Перш за все, юних ружинчан зацікавило використання новітніх технологій у геодезії та землеустрої. До їхньої уваги були представлені сучасні геодезичні прилади та обладнання – безпілотний літальний апарат MATRIX 100, електронний тахеометр LEICA та інше приладдя, необхідне для проведення польових вишукувань.
     Найбільш допитливих учнів Яніна Степчук детальніше знайомила із навичками й вміннями роботи із геодезичними приладами та обладнанням. А всі бажаючі змогли відчути себе бодай на хвилинку справжніми геодезистами, визначаючи площі, вимірюючи кути та відстані. Олександр Чумаченко розкрив головні особливості та основні переваги використання сучасних безпілотних літальних апаратів для аграріїв, будівельників, військових та для інших сфер людської діяльності. По завершенню заходу для всіх охочих учасників було проведено майстер-клас з управління БПЛА і кожен зміг відчути себе оператором дрона.

  

     На закінчення хотілося б подякувати організаторам дійства, зокрема директору Ружинської районної філії Житомирського обласного центру зайнятості Тарасу Кравчинському і провідному фахівцю з профорієнтації Валентині Руденко, яка координувала і всіляко сприяла підготовці та проведенню такого пізнавального й цікавого дня для молоді.

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook