Лабораторія інформаційних технологій у природокористуванні урочисто відкрита на факультеті ІТ

31 травня 2021 року
     Ідея створення лабораторії прикладного використання інформаційних технологій для завдань аграрної та природоохоронної галузей вже кілька років реалізовувалася на факультеті інформаційних технологій. В межах вивчення навчальних дисциплін «Методи та системи штучного інтелекту», «Технології Інтернет речей», «Програмування мобільних додатків», «Інтелектуальний аналіз даних» та багатьох інших здійснювалася постановка лабораторних робіт з прикладною спрямованістю на аграрний сектор економіки та екологічну проблематику.

Нарешті настав час, коли ми можемо зібрати в одному місці всі лабораторні роботи для їх виконання в межах вивчення нового навчального курсу «Інформаційні технології в природокористуванні» з відповідним технічним обладнанням та програмним забезпеченням.

     До пулу інформаційних технологій, які використані для постановки лабораторних робіт увійшли: комплексні інформаційні системи управління агробізнесом на прикладі AgroOnline та SoftFarm; технології Machine Learning при виведенні та оцінці нових сортів рослин, селекції тварин, розпізнаванні космічних знімків сільськогосподарських угідь; технології OLTP (транзакційна обробка даних у режимі реального часу) і OLAP (аналіз даних у режимі реального часу) для обробки даних моніторингу; технології Інтернет речей, зокрема, розробка ІоТ платформ для метеостанцій, контролю мікроклімату, розпізнавання образів з використанням дронів тощо.

 

 

Приміщення лабораторії повністю перебудовано та обладнано. Стара лекційна аудиторія перетворена у лабораторію-трансформер. Її можна використати як для лекційного заняття, оскільки вона розрахована на 100 осіб, так і для лабораторного заняття на 16 робочих місць. При цьому мультимедійне обладнання для лабораторних робіт є інтерактивним, зокрема, ми використали при обладнанні аудиторії український стартап CamTouch, пристрій, що дозволив перетворити звичайний проектор на інтерактивну дошку.

     Висловлюємо щиру подяку ректорату за підтримку, працівникам адміністративно-господарських служб за якісні ремонтні роботи, колективу факультету за творчу працю і командний дух!!!

 

 

Глазунова Олена,
декан факультету інформаційних технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook