Відкриття нової сучасної навчально-науково-виробничої лабораторії «Екологічного контролю довкілля»

31 травня 2021 року
     На кафедрі екології агросфери та екологічного контролю факультету захисту рослин, біотехнологій та екології з нагоди святкування 123-річниці Національного університету біоресурсів і природокористування України відкрито нову сучасну навчально-науково-виробничу лабораторію «Екологічного контролю довкілля». Почесне відкриття та розрізання стрічки здійснили проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук та декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць.

     На урочистому відкритті були присутні начальник навчального відділу Віктор Шевчук та начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Василь Лопушняк, запрошені почесні гості і наукові партнери університету.

     Основні завдання лабораторії представила в.о. завідувача кафедри екології агросфери та екологічного контролю Олена Наумовська. Суть їх полягає у здійсненні екологічного контролю впливу привнесених в результаті антропогенної діяльності речовин, які спроможні прямо чи опосередковано впливати на екосистеми вцілому, і агроекосистеми – зокрема, що в підсумку призводить до порушення комфортних умов життєдіяльності людини. Цю місію колектив реалізує через підготовку фахівців екологів за освітньо-професійними програмами першого і другого рівнів, а також за освітньо-науковою програмою з підготовки докторів філософії зі спеціальності 101 Екологія. Лабораторія «Екологічного контролю довкілля» обладнана сучасним інструментально-аналітичним обладнанням, що дає можливість здійснювати екологічний контроль на всіх етапах життєвого циклу еколого-небезпечних сполук і хімічних елементів, визначення яких є обов’язковим у відповідності до чинного екологічного законодавства та імплементованих Директив країн ЄС.

     З нагоди відкриття навчально-науково-виробничої лабораторії Екологічного контролю довкілля на факультет захисту рослин, біотехнологій та екології завітали Юрій Прилуцький, доктор фізико-математичних наук, професор, КНУ ім. Тараса Шевченка і Сергій Березовський, головний редактор журналу «Овочі та фрукти», які відмітили важливість діяльності новоствореної лабораторії, особливо в напрямку співпраці в рамках проекту «Зелена планета», орієнтованого на екологізацію приватного аграрного сектору.

     Науково-педагогічний колектив кафедри відкритий до співпраці в святій справі – збереження природних ресурсів для майбутніх поколінь на благо нашої держави!

    Ми висловлюємо щиру подяку ректорові Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіславу Ніколаєнку за підтримку у створенні та оснащенні лабораторії.

 

Олена Наумовська,
завідувач кафедри екології
агросфери та екологічного контролю 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook