У студентському кампусі зіграли в доджбол!

28 травня 2021 року
     З нагоди 123 річниці НУБіП України у студентському містечку під керівництвом директора Сергія Стецюка започаткували змагання з доджболу серед мешканців гуртожитків.
 
     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша 25 травня вперше відкрив змагання з нового виду спорту – доджбол серед мешканців гуртожитків. Сергій Миколайович розповів учасникам – що ця гра не є популярною на теренах нашої держави, але вона набрала величезних обертів в Північній Америці. Традиційно у доджболі змагаються дві команди по 6 гравців, які за допомогою спеціальних м'ячів намагаються вибити всіх суперників. Гра не має обмежень по віку і статі, та не потребує додаткової фізичної підготовки. А якось в Альбертському університеті (Канада) вирішили відмінити обмеження щодо кількості учасників і студенти встановили світовий рекорд – на майданчику одночасно перебувало 4979 гравців і 1250 м’ячів! Якщо говорити зовсім просто, цю гру запозичила Америка у нашого дитинства. Сергій Миколайович зазначив, що в його дитинстві її називали «вибивало».
 
     Директор студентського містечка Сергій Стецюк привітав учасників, розповів правила ігри та побажав успіху. Провели жеребкування між капітанами команд, визначили хто з ким змагається і провели перший турнір. Активну участь у змаганнях взяли 10 команд з гуртожитків №№ 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 9г, 11. Команда складалася із 4 основних гравців та 2 осіб, що допомагали подавати м’ячі. 
 
     Фінал змагань з доджболу пройшов 27 травня на футбольному полі із штучним покриттям, що знаходиться між гуртожитками № 10 та № 11. Після першого турніру, як виявилось доджбол настільки захоплююча і видовищна гра, що і дощ не став на заваді та й вболівати прийшли завідувачі та працівники гуртожитків.
 
     Ректор університету Станіслав Ніколаєнко при своїй зайнятості та насиченій програмі святкування Дня університету знайшов час та також долучився до турніру з доджболу. Станіслав Миколайович привітав студентів з святом, роз’яснив проблему з вимкненням гарячого водопостачання та не причетності до цього університету. Звернув увагу студентів, що НУБіП України, чи не єдиний університет в Києві, розуміючи свою відповідальність за надання якісних освітніх послуг, продовжив використовувати змішану (онлайн і очно) форму навчання студентів. При цьому, наголосив, що певна частина студентів постійно проживала у гуртожитках. Він задоволений, що студенти беруть активну участь у спортивних змаганнях та житті університету. Усі спостерігали за розвитком подій на майданчику біля 11-го гуртожитку та насолоджувались майстерністю володіння м’ячем наших завзятих студентів.
  
  
 
 
     Учасники ввійшли в азарт, запекло боролися між собою та дуже старалися отримати перемогу. Згідно турнірної таблиці на завершальну гру зійшлися три команди – мешканці гуртожитків № 1, 2, 5 які змагалися за першість. Кожна команда зіграла між собою та за результатами змагань отримали: I місце – команда гуртожитку № 2, II місце – команда гуртожитку № 1 та III місце – команда гуртожитку № 5.
     Ці змагання були особливими тим, що в студентському містечку НУБіП України проводилися вперше і провели їх з нагоди 123 річниці університету.
 
     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, директор студентського містечка Сергій Стецюк вручили командам переможцям кубки, грамоти, солодкий сюрприз та кожному учаснику команди особисті подарунки – за перше місце учасники отримали портативні зарядні пристрої – повербанки, за друге місце – термокружки, відповідно за третє місце – чашки з логотипом університету. Також подарунок отримав завідувач гуртожитку за залучення студентів до спорту, згуртування команди та щиру підтримку під час всього турніру.
 
     Дякуємо всім учасникам змагання за участь, доджбол – це цікаво, різноманітно, щось нове, ми ще так ніколи не грали і як виявилось це зовсім не легко.
 
Мирослава Терлецька,

провідний фахівець студентського містечка 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook