Перша лісопожежна школа НУБіП-2021

27 травня 2021 року
НУБіП України, Боярська ЛДС

Упродовж 24-26 травня 2021 року співробітники кафедри лісівництва та лабораторії лісової пірології НДІ лісівництва та декоративного садівництва НУБіП України провели навчання для лісової охорони Чернігівської області: «Перша лісопожежна школа НУБіП-2021». Лісопожежна Школа – тренінговий теоретичний та практичний курс для фахівців вищої ланки управління державних лісогосподарських підприємств. Навчання проводилися на базі ВП НУБіП України «Боярська ЛДС», ННВЦ «Дзвінківський».

Учасників тренінгу привітали директор ННІ ЛіСПГ проф. Лакида П.І., директор Боярської ЛДС проф. Карпук А.І., директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва проф. Василишин Р.Д., начальник відділу охорони і захисту лісів Державного агентства лісових ресурсів України Гонтарук М.П., представник Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Також з вітальною доповіддю виступив директор Глобального центру моніторингу пожеж (GFMC) (Фрайбург, Німеччина) проф. Йоганн Георг Голдаммер. Під час виступу проф. Й.Г. Голдаммер представив світові тренди зміни пожежних умов, та кращий світовий досвід в системі охорони природних ландшафтів від пожеж.


У навчаннях прийняли участь 34 провідних фахівця державних лісогосподарських підприємств Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, директор та представники Деснянсько-Старогутського національного природного парку, представники Древлянського природного заповідника та Головного управління ДСНС України у Київській області.


Навчання проходили у вигляді доповідей, практичних занять, екскурсій, польових та штабних навчань. У польових умовах було продемонстровано сучану техніку та обладнання для гасіння лісових пожеж та апробовано їх ефективність.

На підсумковому засіданні слухачі школи відмітили актуальність проведення таких навчань, високий рівень викладання та практичне спрямування курсу, що дозволить використати у лісгоспах отримані знання та навички для недопущення великих лісових пожеж в Поліссі України.

Проф. кафедри лісівництва Сергій Зібцев

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook