Навчання із задоволенням

28 травня 2021 року

     З метою поглиблення вивчення дисципліни “Технологія виробництва продукції бджільництва” ми разом із викладачем Войналовичем Миколою Володимировичем відвідали Національний науковий центр "Інститут бджільництва ім. П.І. Прокоповича" на території якого проходила спеціалізована виставка-ярмарок.

     Нас радо зустріли співробітники інституту, розповіли нам про структуру та основні функції інституту. Після цього для нас була проведена екскурсія музеєм історії українського бджільництва, в якому зібрані різноманітні пасічницькі експонати.

      Тут представлені всі відомі моделі вуликів від борть часів Х століття і сучасних багатокорпусних.

    На території інститут знаходиться пам’ятник Петру Івановичу Прокоповичу - автору першого в світі розбірного вулика, його ж ім'я носить інститут.

    На спеціалізованій виставці-ярмарку ми мали можливість побачити різні моделі медогонок та воскотопок, а також весь пасічний інвентар про який під час дистанційного навчання нам розповідав Микола Володимирович. Було дуже цікаво побачити все на власні очі та зрозуміти принцип їх роботи.

    Представники компанії LYSON - яка займається виготовленням пасічного інвентарю, розповіли нам про нові моделі вуликів виготовлених із пінополістиролу.

     Також на виставці було представлено велике різноманіття продукції бджільництва, багато різних сортів меду, бджолине обніжжя, молочко, перга, вироби із воску. Ми мали можливість продегустувати різноманітні сорти меду, та за органолептичними показниками визначити їх походження та можливі домішки.

    Нам як майбутнім фахівцям, отримані знання з бджільництва стануть в нагоді, а дана екскурсія була дуже пізнавальною і надихнула на поглиблене вивчення бджільництва, за що ми хочемо подякувати нашому викладачу Миколі Володимировичу.

Бояр Дарія
студентка 2 стн курсу факультету ТВБ
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook