ВІДКРИТТЯ ЛАБОРАТОРІЇ «ЕКОНОМІКО-МАТЕМАТИЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ТА ПРОГНОЗУВАННЯ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ» ПРИУРОЧЕНЕ 123 РІЧНИЦІ НУБІП УКРАЇНИ

27 травня 2021 року

 20210525 123450           25 травня 2021 року, продовжуючи добру традицію нашого навчального закладу на факультеті економіки і природокористування було святково відкрито лабораторію «Економіко-математичного моделювання та прогнозування розвитку соціально-економічних систем».

    Відкриття розпочалось із урочистого перерізування стрічки директором інституту, професором Мироном ЖИБАКОМ та деканом факультету економіки і природокористування Любою ЯРЕМОЮ. На заході були присутні: адміністрація інституту, декани факультетів, науково-педагогічні працівники, завідувачі кафедр факультету економіки і природокористування. 

20210525 12365420210525 123506  

         Освячення лабораторії провів отець Володимир.

     З привітальним словом до присутніх звернувся директор інституту Мирон ЖИБАК, який в своєму виступі акцентував увагу на те, що із створенням лабораторії «Економіко-математичного моделювання та прогнозування розвитку соціально-економічних систем» з’явилася більша можливість для підвищення якості наукових досліджень як науково-педагогічних працівників, так і здобувачів вищої освіти через використання змодельованих прогнозних оцінок та формулювання незалежних прогнозних оцінок розвитку аграрних ринків.

20210525 124133 1    Зі словами подяки на адресу керівництва інституту виступила декан факультету економіки і природокористування Любов ЯРЕМА, яка зазначила, що функціонування лабораторії забезпечить формування професійних компетентностей у майбутніх фахівців, які мають володіти лідерськими якостями та вміти інтегрувати освіту і наукові дослідження до вимог практики аграрного бізнесу. В навчальній лабораторії науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти на основі економіко-математичного аналізу можуть робити прогнози та моделювати майбутній розвиток соціально-економічних систем, використовувати економіко-математичні моделі підприємницької діяльності з метою підвищення ефективності виробництва, виконувати розрахунки по оцінці економічної ефективності господарських рішень, розраховувати основні показники для здійснення економічного аналізу і використовувати їх у практичній діяльності. Все це, безумовно, сприятиме підвищенню якості підготовки здобувачів вищої освіти.

20210525 124401 1   Завідувачка лабораторії, професор Світлана СУДОМИР в своєму виступі відмітила, що функціонування лабораторії «Економіко-математичного моделювання та прогнозування розвитку соціально-економічних систем» сприятиме підвищенню якості освітнього процесу та забезпечить сучасний рівень підготовки фахівців відповідно до умов ринку. Адже за останні роки кардинально змінилася економіка і підхід до вирішення економічних питань, висуваються нові вимоги до обсягу та рівня знань майбутнього фахівця з метою наближення його до стандарту економіста розвинених країн світу. Таким чином, економісти, менеджери, що мають високу кваліфікацію у сфері організаційного управління та економіки, володіють сучасними математичними методами аналізу і прогнозування економічних ситуацій з використанням новітніх інформаційних технологій можуть управляти виробничо-економічними системами аграрної сфери.

20210525 125036 1 1

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook