На честь 123 річниці НУБіП України - сенсаційна новинка на ринку харчової продукції - стейк GreenBeefSteak - співпраця з роботодавцями факультету харчових технологій

26 травня 2021 року

    Багато років Команда факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК спільно з роботодавцями працює в бізнесі інноваційних технологій, харчових інгредієнтів та ін. Спільно вивчаємо властивості різноманітних продуктів та окремих компонентів задля їх вдалого поєднання, аналізуємо найкращих постачальників сировини, а далі проводились безліч лабораторних та промислових відпрацювань і лише після цього той чи інший інгредієнт затверджувається  до використання.

     До святкування 123 річниці НУБіП України факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК спільно з роботодавцями,  компаніями: "Алма-Веко,Фуд", “GreenGo” презентували сенсаційну новинку - перший рослинний стейк - GreenBeefSteak. Інноваційна розробка унікальна не тільки для українського споживача, а й для всього світу, адже альтернатив справжньому цільному шматку м'яса - майже не існує. Проаналізувавши актуальні харчові тренди стало зрозумілим, що вироби на рослинній основі потребують уваги з боку вдосконалення технологій та створення більш різноманітного асортименту.

    Технологія та ноу хау рецепт приготування рослинного стейку - це перш за все тисячі годин плідної роботи над продуктом - акцентує співзасновник компанії GreenGo (GG) Юрій Кушнір.

     GreenBeefSteak вражає своєю схожістю з яловичиною, проте при його виробництві жодна тварина не постраждала, вдалося досягти натуральної “мармуровості”, що робить рослинний продукт подібним преміальним стейкам тваринного походження. 

     «Наша місія - зробити продукти на рослинній основі різноманітними, дуже смачними, доступними і бажаними для кожного. Ми прагнемо популяризувати рослинні продукти серед споживачів незалежно від їх харчових ідеологій. Якщо люди можуть їсти сьогодні салат, а завтра стейк, то чому для продуктів на рослинній основі потрібно виокремлювати якусь певну аудиторію? Саме тому GG-продукти призначені для ВСІХ! Ми бачимо нашого споживача свідомою, сучасною людиною, яка хоче урізноманітнити свій раціон новою категорією харчових продуктів. Він може бути хоч флексітаріанцем, хоч вегетаріанцем, хоч веганом, хоч м'ясоїдом. Наші продукти для всіх» - додає співзасновник компанії Олександр Панасюк.

 

 

     Поява рослинного стейку в Україні - це логічне продовження стрімко зростаючих трендів. На сьогодні у світі фактично не існує аналогів, а все що представлено має досить локальне виробництво і дуже велику ціну.

    Магістрам, аспірантам  факультету харчових технологій  прийшлися до вподоби рослинні котлети та ковбаски. Ми впевнені, що рослинний стейк завоює серця навіть завзятих м'ясних гурманів та щиро радіємо, що такі дослідження проводяться  разом з НУБіП України.

 

  

Богдана Леонова,

доцент кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів,

директор з розвитку компанії Алма-ВекоФуд

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook