Волейбол об’єднує родину НУБіП Україну!

25 травня 2021 року
      18 травня 2021 року стартував чемпіонат по волейболу серед команд земляцтв України приурочений до відзначення 123-ї річниці Університету. Це вперше реалізовується такий проект серед студентів студентського містечка, а мета одна – познайомити студентів вихідців з областей України один з одним, здружити і згуртувати їх. 
 
       Волейбол – один з найпопулярніших у світі видів спорту. Родина волейболу – Сполучені Штати Америки. Нову гру винайшов в 1895р. Вільям Морган – керівник фізичного виховання в Союзі молодих християн в місті Геліок – штат Массачусетс. Він запропонував перекидати м'яч через тенісну сітку, натягнуту на висоті близько 2 м. Назва новій грі дав доктор Альфред Холстед – викладач спрінгфільдського коледжу: "волейбол" – літаючий м'яч. У 1896 р. волейбол був вперше продемонстрований перед публікою. А через рік в США були опубліковані перші правила гри, які мали всього 10 параграфів.

     Цього року в НУБіП започатковано незвичний турнір з волейболу. На цей раз гравці розподілились на команди не по факультетам, курсам чи групам, не по проживанню в певному гуртожитку і навіть не за дружнім побажанням. Вони розділились по областям народження та проживання. Тут не мало значення, на якому курсі чи факультеті навчається студент, хлопець це чи дівчина (команди були змішані), важливим буле тільки те, щоб команди складались із гравців які живуть або народились у певній області України задля того, щоб студенти мали змогу познайомитись із своїми земляками, завели дружбу та об’єднали Україну.

Таким чином, створено команди: «Київська область – 1», «Київська область – 2», «Чернігівська область», «Волинь», «Черкаська область», «Хмельницька область -1», «Хмельницька область – 2», «Полтавська область» та команда «Любомир», де професійні футболісти вирішили спробувати свої сили у новому для себе виді спорту – волейболі. Цікаво, що з цього вийде.

     Давайте спостерігати разом!
     Ідейним натхненником такого цікавого, спортивного експерименту став проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, за що ми йому щиро вдячні! Адже експеримент вдався, свідченням цього є відгуки та інтерв’ю зі студентів-спортсменів про цей турнір, прямо із спортивного майданчика.

     Відгуки волейболістів:
     Волинь: Дуже подобається проведення турніру у форматі збірних областей. Аня Патейчук, факультет ТВБ: - У нас кров одна, волинська! Подобається знаходити земляків з різних факультетів.
     Хмельницьк-1. Шум Оксана, ФВМ, курсант: - Цікаво, різноманітно! Олег Рудик, ФВМ: - Чудово! Я взагалі люблю змагання, а формат – немає різниці.
     Хмельницьк-2. Анастасія Гончарова, ФВМ.: - Подобається! Незнайомі люди з різних ф-тів знайомляться в процесі гри і підлаштовуються один під одного. Іван Алексюк: Ми перемогли сьогодні!
     Команда Київщини: - Це круто! Прекрасно! Ми в захваті!
     Черкащина: - Ми вирвали перемогу в напруженому поєдинку з Чернігівщиною в 3-й партії. Любимо перемагати!
     Чернігіщина: Артем Броварець, ННІ ЛіСПГ: - Проведення змагань між земляцтвами - це щось нове, нові знайомства, дуже цікаво! Ми ще так ніколи не грали.


А разом з ними – щасливі і ми!

      Турнір проводиться за підтримки проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші, диретора студентського містечка Сергія Стецюка, Голови первинної профспілкової організації студентів і аспірантів Олексія Мельника, директора ННЦ ВР і СР Геннадія Ржевського. Дякуємо також головному судді змагань Миколі Литвину, провідному фахівцю відділу виховної роботи та студентських справ, за чесне суддівство та чудову організацію.

    Отже, початок покладено, відкриття відбулось. Тепер із затамуванням подиху чекаємо на розвиток подій на волейбольних майданчиках та на фінальні ігри, які будуть без перебільшення видовищними, але в результаті все одно виграє Україна та дружба!


Анна Хижняк,
начальник відділу виховної роботи
та студентських справ
Володимир Гонський,
провідний фахівець
відділу виховної роботи та студентських справ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook