Участь кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві у святкуванні Дня університету

25 травня 2021, 14:27

 Це Голосіївська держава –
Збирає знову свій народ гуртом...
Велика честь й високе право
Нести в руках його святий диплом.
В. Крищенко

     Цього року 28 травня Національний університет біоресурсів і природокористування України відзначатиме 123 річницю своєї історії розвитку! Доброю десятирічною традицією стало саме до цього свята проводити в університеті «Фестиваль студентської науки» у якому приймають участь усі факультети, інститути та відокремлені підрозділи.

     Фестиваль студентської науки проводиться щорічно з метою активізації наукової роботи студентів як найважливішого фактора у формуванні фахівців нового типу, популяризації результатів розвитку студентської, наукової та інноваційної діяльності в НУБіП України, залучення молоді до наукової роботи та участі в студентських наукових гуртках.

      У Фестивалі приймають участь представники студентських наукових гуртків, які представляють наукові здобутки, стратегію розвитку, звітують за проведену роботу протягом навчального року. До участі у Фестивалі запрошуються молоді вчені, науково-педагогічні працівники, науковці НУБіП України та інших навчальних закладів, наукових установ, представники бізнесу.

    Кращі гуртки обираються незалежними членами комісії із навчально-педагогічних представників, ради молодих вчених, ради аспірантів та студентського наукового клубу з інших факультетів. Критерії оцінювання включають в себе інформаційне та змістовне наповнення веб-сторінки студентського наукового гуртка, публікаційну активність гуртківців, участь у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей МОН України, участь у наукових заходах і проєктах, соціальну, міжнародну, культурно-просвітницьку роботу.

      Цього року одразу два студентських наукових гуртки кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві зайняли переможне ІІ та ІІІ місце серед 14 гуртків факультету тваринництва та водних біоресурсів.

     Друге місце посів гурток «Технологія виробництва яєць і м'яса птиці» під керівництвом професора кафедри Наталії Прокопенко, третє місце зайняв гурток «Інноваційні технології у свинарстві» під керівництвом в.о. завідувача кафедри Вадима Лихача. Функціонування студентських наукових гуртків на кафедрі є результативним показником роботи їх керівників, адже відшукати студента з науковим запалом в очах та виховати з нього науковця – це важкий кропіткий труд педагога та наставника. Приємно зазначити що цього року серед гуртківців кафедри одразу чотири переможця у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт МОН, які отримали дипломи ІІ ступеня.

     Святкування Дня університету є чудовим мотиваційним поштовхом до нових досягнень, відкриттів та звершень на благо розбудови вітчизни та рідного Університету.

Наталія Грищенко,
доцент кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook