Заняття у травневому ботанічному саду НУБіП

24 травня 2021 року
     Нарешті травневе сонечко згадало й про нас, і все навкруги знов засяяло, розквітло, зазеленіло, задзижчало і заспівало. Після тривалих погодних гойдалок природа сама покликала до себе. Наш прекрасний Ботанічний парк-сад широко відкрив свою браму для викладачів і студентів, ніби запрошуючи на природотерапію. І кафедра соціальної роботи та реабілітації однією з перших відгукнулась на це запрошення.

     Практичні заняття 3-го курсу (спеціальності Соціальна робота) з дисципліни «Соціалізація особистості» доцент Л.А. Чекаль проводила в аудиторії на відкритому повітрі Ботанічного парку НУБіП.
     Ще йдучи на заняття алеєю парку, студенти відчули, що потрапили до чарівного світу кольорів, форм, ароматів і звуків. Дивовижні пелюстки барвистих тюльпанів на струнких стеблах, сонячні квітки кульбабки й чистотілу, квітучі дерева й деревця – від акації до барбарису, – і скрізь невимовний аромат квітів, трав і дерев. Минаючи казковий місток, побачили наче живого – мишка з діжкою меду, а трохи далі – великий птах ніби спустився відпочити біля лави. А там – лісник сидить з рушницею, ніби охороняючи усю цю красу. Просто дивує збіг з реальністю цього мистецького твору.
 
     Ось, на галявині, причаїлись слов’янські пра-боги: бородатий Велес, а далі – Сварог і Ярило. Виступаючи з трибуни під аркою, наші студентки не могли втримати посмішки – настільки надихаючим було природне оточення. Навкруги все дихало, літало, дзижчало, співало, радіючи травневим природним розкошам. А ароматне свіже повітря додавало радісних відчуттів.
 
 
     Особливо вдалими були доповіді Віани Овод, Діани Шинькової, Олександри Пшеславської, Валерії Кондратюк, Ангеліни Ліванчук, Вікторії Лутченко, І. Куценко.
  
  
 
 
Дякуємо керівництву НУБіП за можливість проводити заняття таким чином.
 
Ірина Сопівник,
завідувач кафедри соціальної
роботи та реабілітації

    

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook