Змагання 64-ї спартакіади студентів НУБіП України 2020-2021 навчального року з силового багатоборства «Богатирська сила»

27 травня 2021 року
НУБіП України, спортивний майданчик біля гурт. №6

 

Термін змагань. 27 травня 2021 року. Початок змагань о 14:30 год.

Місце змагань. Відкритий спортивний майданчик навпроти гуртожитку №6 НУБіП України (вул. Ломоносова).

Програма змагань.

1.     Ривок гирі однією рукою, естафета.

2.     Прогулянка фермера.

3.     Командний рестлінг.

Початок наступної вправи - після закінчення змагань з попередньої вправи.

       Учасники, склад команди. Змагання командні. Склад команди 5-15 осіб незалежно від статі. Кількість учасників від факультету, ННІ у кожному виді програми змагань 5 осіб. Один учасник може виступати в одному, або 2, або 3 видах програми змагань.

У спартакіаді студентів беруть участь збірні команди факультетів, ННІ, до складу яких входять студенти, слухачі магістратури, аспіранти денної форми навчання, випускники магістратури, аспірантури поточного навчального року.

До участі у змаганнях допускаються учасники, стан здоров’я яких дозволяє брати участь у змаганнях. Під час змагань учасник несе особисту відповідальність за стан власного здоров’я, що підтверджується особистим підписом у заявці.

Під час змагань усі учасники повинні мати при собі документ, який засвідчує приналежність учасника до команди: студентський квиток або залікову книжку студента, посвідчення аспіранта, диплом магістра, і пред`явити документ за вимогою головного судді з виду програми змагань.

Визначення результатів. місце команди у змаганнях "Богатирська сила" визначається за найбільшою сумою балів, набраних командою у кодному з тьох видах програми змагань за таблицею 3.

 


Таблиця 3. Бали за зайняті місця командами в окремих видах програми багатоборства 

Місце команди

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17…

Бали

20

18

16

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

1

       За однакової суми балів у двох або більше команд вище місце займає команда яка зайняла вище місце у виді програми змагань «Прогулянка фермера».

Заявки на участь у змаганнях, підписані деканом факультету або директором ННІ, завірені печаткою факультету, ННІ, подаються головному судді змагань безпосередньо перед початком змагання. Команди, які не подали заявки, до змагань не допускаються. У заявках обов’язково зазначається повна назва факультету, ННІ, прізвище, ім’я (повністю), спеціальність, курс, група студента. Команди, які не подали заявки, до змагань не допускаються. Зразок заявки розміщено на сайті НУБіП України на сторінці Спорт/Положення про змагання, бланки заявок (Бланк заявки Спартакіади студентів НУБіП України).

 

Умови виконання кожного виду програми змагань «Богатирська сила»

 

1. Ривок гирі однією рукою, естафета.

Склад команди – 5 осіб не залежно від статі. Змагання командні. Вага гирі – 16 кг. Час на виконання вправи командою – 10 хвилин. Місце змагань – помости для змагань з гирьового спорту. Судді визначають кількість помостів на яких одночасно змагаються учасники команд.

Вправа виконується одним рухом із положення у висі з фіксацією гирі над головою, ноги і рука – прямі. Судді рахують вголос зараховані і незараховані підйоми. Представники команд можуть вести відеозйомку виступу команди для підтвердження результату команди.

Кожен учасник виконує вправу почергово і переходить на протилежну сторону помосту, час на виконання вправи кожен учасник визначає самостійно (за самопочуттям), черговість виконання вправ учасниками визначається командою. Усі 5 учасників команди виконують вправу по одному підходу, потім усі 5 учасників команди можуть виконувати вправу по другому, третьому і т.д. підходу.

Результат команди визначається за найбільшою сумою підйомів усіх учасників команди. За однаковим результатом команди займають однакове місці. (Наступне місце у протоколі пропускається).

Зразок виконання вправи:

 

2. Прогулянка фермера.

Склад команди – 5 осіб не залежно від статі. Змагання командні. Довжина дистанції 20 + 20 метрів (в зворотному напрямку). Учасники команди почергово долають дистанцію тримаючи на опущених вниз руках 2 гирі вагою по 16 кг.

За командою судді «Старт» перший учасник команди долає дистанцію 20 метрів тримаючи по 1 гирі в кожній руці (у висі), розвертається на 1800 і повертається на лінію старту, ставить 2 гирі на помості. Наступний учасник команд бере 2 гирі і виконує вправу.

Результат команди визначається за найменшим часом подолання дистанції усіма 5 учасниками команди з точністю до 0,1 сек.

Зразок виконання вправи:

 

3. Командний рестлінг.

Склад команди – 5 осіб не залежно від статі. Змагання командні. Одночасно змагаються 2 команди. Команди розташовуються навпроти одна одної. Учасники команди сідають на визначене суддями місце (на килим) і ногами спираються в упор (дошка довжиною біля 4 м, висотою приблизно 20-30 см). Між двома командами знаходиться жердина (довжиною біля 4 м, діаметром приблизно 8 см). Учасники обох команд тримають жердину прямими руками довільним хватом. Завдання команди – вирвати жердину з рук суперників або перетягнути суперників на свою половину.

Визначення результатів. Змагання проводяться за сіткою Winners (до двох поразок). Команди, які вибувають з турніру, після двох поразок займають однакові місця (5, 9, 13). Відео – зразок виконання вправи (тільки індивідуальні змагання, а у нас командні) Лучшие моменты турнира "Золотая палка-2016" - YouTube

Головний суддя Віталій Андріяш  – викладач кафедри фізичного виховання відповідальний за підготовку збірної команди студентів університету з гирьового спорту, спортивний суддя міжнародної категорії з гирьового спорту.

 

Кафедра фізичного виховання

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook