Співробітники кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька взяли участь у конференції «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність»

19 травня 2021 року
     Співробітники кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька 18 травня 2021 року взяли участь у роботі 9-ї науково-практичної конференції «Дитяче харчування: доступність, безпечність, конкурентоспроможність».

     На даному заході доповідали науковці, представники Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного університету харчових технологій, компанії ТОВ «АККО Інтернешнл», Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко», а також спеціалісти, керівники та представники підприємств, які займаються виробництвом дитячого харчування. Всього до заходу долучилось понад 120 учасників.

     Обговорювали питання стандартизації в галузі харчування, якості і безпечності харчових продуктів для дитячого харчування, склад та організацію харчування дітей різних вікових груп: до 6 міс, до 1 р., 1-3-х років, у ДНЗ, дітей шкільного віку та підлітків, потреба спеціальних дієтичних продуктів хворим дітям. Провели порівняння вітчизняного та європейського законодавства в харчовій галузі, піднімалось питання зайвої ваги у населення.
     Доктор ветеринарних наук, професор кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К.Скороходька Якубчак Ольга Миколаївна під час доповіді наголосила про важливість дотримання вимог належної якості та безпечності як до дитячого, так і до харчування загалом, висвітлила питання системи обігу харчових продуктів, важливість дотримання принципу «від лану до столу», оцінки ризиків та всебічної комунікації з цього питання. Показала зміни до законодавства ЄС з метою його поліпшення.

Юлія Гриб,
асистент кафедри, кандидат ветеринарних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook