Студентка гуманітарно-педагогічного факультету Єлизавета Савенкова – Майстер спорту України з художньої гімнастики

16 травня 2021 року
     Студентка 1 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальності міжнародні відносини, Єлизавета Савенкова отримала звання Майстер спорту України з художньої гімнастики. Високе спортивне досягнення вона здобула на чемпіонаті України, який проходив 19-22 жовтня 2020 року в місті Ужгород.

     Художня гімнастика дуже видовищний вид спорту. Гімнастки відрізняються граційністю та елегантністю, а змагання та показові виступи спортсменок викликають справжнє захоплення навіть у непрофесійних глядачів.
     Ми поспілкувались з Єлизаветою, та дізналися багато цікавого про її захоплення.

  • Єлизавето, коли Ви почали займатися гімнастикою?

     — Ще маленькою, в 4 роки, батьки привели мене в секцію з художньої гімнастики і я одразу захопилась цим красивим видом спорту. За свою спортивну кар’єру я вже прийняла участь в більше ста змаганнях всеукраїнського, європейського та міжнародного рівнів.

  • Якими особистими успіхами у спорті Ви пишаєтесь найбільше?

     — Найкращими своїми успіхами я вважаю: бронзову нагороду на Чемпіонаті України серед школярів; золоту нагороду на Міжнародних змаганнях в Дубаї, ОАЕ; золоту та бронзову нагороди на Міжнародному чемпіонаті в Польщі; срібну нагороду на Міжнародному турнірі в Хорватії; 1 та 2 місця на Всеукраїнському чемпіонаті з художньої гімнастики «Winter stars». Також, я отримала премію «Дитина року 2020» у номінації «Спортсмен року».

  

  • Єлизавето, чому Ви обрали НУБіП України для здобуття вищої освіти?

     — Я обрала НУБіП, оскільки життя в університеті сповнене великою кількістю чудових подій: конференції, семінари, тренінги, конкурси, змагання та багато іншого. Наш університет розкриває перед молодою людиною безліч можливостей для особистого розвитку. Ти здобуваєш омріяну спеціальність та живеш цікавим, насиченим і різноманітним студентським життям. Навчаючись в НУБіП, я отримала можливість повноцінно поєднувати навчання та спортивну кар’єру.

  • Дякуємо Єлизаветі Савенковій за теплу розмову, вітаємо з отриманням звання Майстер спорту України та бажаємо найвищих досягнень у спорті, навчанні і особистому житті.

Олена Отрошко,
викладач кафедри фізичного виховання

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook