Студенти гуртка "Імунологія тварин та патофізіологія" кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка постійно займаються цікавими науковими дослідами

14 квітня 2021 року

Член гуртка "Імунологія тварин та патофізіологія" кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка, студентка 3 курсу 7 групи Каміла Заяц 21 січня 2021 року представила дослідження в онлайн-режимі на першому етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина». Тема наукової роботи: «Використання стовбурових клітин та їх продуктів для лікування коней із ламінітом», науковий керівник -  кандидат ветеринарних наук, старший викладач Тарас Савчук.


Дослідження проводилися в ННЛ «Центр клітинних технологій у ветеринарній медицині» факультету ветеринарної медицини НУБіП України та спортивному кінному клубі «Магнат».
Суть наукової роботи полягала в досліджені впливу стовбурових клітин на відновлення структури і функції ушкоджених тканини кінцівки коня за ламініту. Під час наукової роботи було встановлено, що лікувальні заходи за ламініту у коней повинні здійснюватися своєчасно, щоб запобігати розвитку в зоні ураження копита незворотних руйнівних процесів. Застосування мезенхімальних стовбурових клітин в комплексі із плазмою крові, збагаченою тромбоцитами, сприяє ефективному відновленню тканинних структур ураженого копита та відновленню клінічного і функціонального стану ушкодженої кінцівки. У основі терапії коней з ламінітом за допомогою мезенхімальних стовбурових клітин лежить їх вплив на відновлення структури пластинчастої тканини копита та їх протизапальний ефект.
Студенти гуртка "Імунологія тварин та патофізіологія" кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка постійно займаються цікавими науковими дослідами.

Т. Савчук

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook