Чому обрали навчання на кафедрі військової підготовки НУБіП?

13 травня 2021 року
     Події на сході України вимагають не тільки термінових дій з боку наших героїв, військових, але і нашого молодого покоління. При виборі майбутньої професії вони надають перевагу військовим навичкам, які можна отримати в тому числі на кафедрі військової підготовки на базі Національного університету біоресурсів природокористування України, яка існує з 1926 року, і кожного року випускає кращих офіцерів своєї справи.

     Тому ми вирішили запитати у наших студентів, майбутніх офіцерів, чому вони обрали саме таку спеціальність та чому саме кафедру військової підготовки НУБіП України.

     Андрощук Анастасія, студентка 3 курсу юридичного факультету. Майбутня військово-облікова спеціальність: командир механізованого взводу:
     «Ще з дитинства мріяла стати військовим, як мій тато. Навіть планувала вступ до військового інституту після закінчення школи, але доля вирішила трошки інакше. Тому, ще готуючи документи до вступу на юридичний факультет, я твердо вирішила, що навчатимуся і на кафедрі військової підготовки, яка відкриє мені безліч можливостей після закінчення навчання: служба в ЗСУ, МВС, СБУ, прокуратурі тощо.
     Особисто мені дуже запам’ятався зимовий військовий збір студентів кафедри. Адже ми розглядали такі дисципліни, як вогнева підготовка, тактична медицина (як накладати джгути, надавати домедичну допомогу в різних зонах, як правильно евакуювати поранених). Складали та розкладали АК-74, ПМ. Також ми їздили на полігон, де в нас були стрільби. Вивчали військову топографію з нашим куратором Поліщуком Сергієм Олександровичем, який став для нашого взводу найкращим наставником.
     І ось, завершився перший цикл комплексних практичних занять з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки майбутніх офіцерів запасу, залишивши у серці незабутні позитивні спогади на все життя».

     Маліков Данило, студент 3 курсу факультету харчових технологій та управління якості АПК. Майбутня військово-облікова спеціальність: військова радіологія та токсикологія:
     «У мене дуже велика родина і з дитинства дідусі розповідали мені про свою службу. Щоразу слухав їх із задоволенням та зрозумів скільки цікавих речей вони дізнались зі служби. Саме тому, перед початком третього курсу, вирішив вступити на кафедру військової підготовки НУБіП України та спробувати це на собі.
     Безліч нової інформації та перший досвід почали з’являтися ще на екзаменах до вступу. Обрав кафедру саме нашого університету, тому що тут велика та актуальна база як знань, так і обладнання. Кафедра дозволяє виховувати висококваліфікованих спеціалістів різних спеціальностей.
     Усі ми розуміємо ситуацію, яку викликав карантин, але наш університет та викладачі швидко адаптувалися, зробивши цікаві та продуктивні курси на основі електронного порталу.
     Для себе я обрав військову ветеринарну медицину. Бо хто як не ми допоможемо нашим браттям меншим, які також допомагають у військовій справі. Моє улюблене місце на кафедрі – тир. Зимою – тепло, влітку – прохолода, багато навчальних стендів, 2 танки та багато викликів для саморозвитку.
Окремо бажаю висловити подяку своєму командиру студенту Вівічу Артему та куратору – полковнику Радченку Анатолію Миколайовичу за те, що не тільки допомогли з адаптуванням, а також виділяли особовий час для більш якісної підготовки нас, як майбутніх спеціалістів і офіцерів».

На фото справа у першому ряду

     Корнійчук Богдан, студент 3 курсу гуманітарно-педагогічного факультету. Спеціальність: командир танкового відділення:
     «Чому вирішив піти на військову кафедру? Та тому, що хотів бути підготовленим та знати основи військової справи. Хоча, спочатку були сумніви, адже йти в лави Збройних Сил, в мене планів не було. Проте я постійно чув позитивні відгуки про кафедру військової підготовки, тож вирішив що отримати військове звання молодшого лейтенанта, в майбутньому, може знадобитись.
     Навчатися на кафедрі мені дуже подобається, бо тут і матеріально-технічна база на високому рівні, і викладачі дійсно знають свою справу. Атмосфера тут теж своя: походи в ліс, поїздки на полігон, розбір різних видів озброєння, а вивчення техніки проходить не тільки на папері, але й на техніці. Навчання проходить цікаво, періодично вдосконалюємо навички стрільби, орієнтування на місцевості, тактику ведення бою, та інші корисні вміння.
     Дисципліна звичайно є, але жарти між рядами строю, ніхто не відміняв. Викладачі дисципліновані та обізнані, на правильно поставлене запитання відповідь знайдуть, проте іноді і пожартувати можуть. Головне, розібратись в темі – завжди допоможуть. Загалом все подобається, всім хто хоче на військову кафедру, – рекомендую саме цю. В танковій роті, де я навчаюсь, студенти всі дружні і з предметом допоможуть, і на мапі покажуть куди тобі йти».

    Михайлов Іван, студент 5 курсу Національного університету технологій та дизайну, за фахом “Бізнес аналітика”. Спеціальність: організація перевезень і управління на автомобільному транспорті:
     «На мою думку кожен, хто вважає себе справжнім чоловіком та патріотом своєї країни, повинен бути готовий у будь-який момент стати на її захист. Саме кафедра військової підготовки НУБіП України надає можливості отримання первинних практичних та теоретичних знать про військову підготовку.
     Після закінчення навчання на кафедрі присвоюється офіцерське звання – “Молодший лейтенант”, яке в подальшому дає можливість працевлаштування у всіх силових структурах України та переваги при працевлаштуванні на посади державних службовців. Кафедра військової підготовки НУБіП України, на якій я навчаюся з 2020 року, надає можливість навчатись без відриву від основного місця навчання.
     Моя майбутня спеціальність – “Організація перевезень і управління на автомобільному транспорті” і саме кафедра військової підготовки НУБіП України готує фахівців цієї спеціальності. За рік навчання на кафедрі у нас були теоретичні заняття у вигляді дистанційних пар, на яких ми проходили всю теорію з даних дисциплін, та практичні заняття (у вигляді зборів) на яких у нас була можливість практикувати з технікою та матеріальною базою кафедри. Усі наші викладачі добре спеціалізовані та підготовлені офіцери. На наших зборах ми мали можливість потрапити у частину, постріляти зі зброї та проповзти під реальним танком. Усі аудиторії стилізовані та наповнені елементами військових дисциплін. Навчання на кафедрі дуже динамічне та цікаве».

Влад Власов,
студент кафедри військової підготовки

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook