Студентка Ніжинського фахового коледжу Марія Здрок – переможниця фінального етапу ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

13 травня 2021 року
     Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка – це захід, який об’єднує тих, хто любить Україну, хто шанує творчість відомого всьому світу геніального митця.

     Начасі проведення Конкурсу надзвичайно важливе, бо він сприяє формуванню нового етичного мислення й поширенню українських цінностей.
    Для багатьох поколінь українців поет був і залишається справжнім національним пророком, символом високих духовних можливостей української людини. Його спадщина – це «велика книга мудрості, книга любові до України». Слово Шевченка невмируще й потужне, зрозуміле багатьом народам, а сила заповітів – живильна й невичерпна.
     Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започаткований як щорічний загальнонаціональний захід, і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Щорічно він перетворюється на великий марафон, упродовж якого юнаки і дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури. Цього року у фінальному етапі Конкурсу взяли участь кращі знавці української мови, учні та студенти закладів освіти усіх форм власності відповідно до гуманітарного та технічного профілів навчання у кількості 339 осіб із 13 областей України.

     Студентка ІІ курсу спеціальності «Облік і оподаткування» Ніжинського фахового коледжу НУБіП України Здрок Марія (група ОН191) стала переможницею обласного етапу ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та здобула путівку для участі у фінальному етапі Конкурсу, за результатами якого отримала Диплом ІІІ ступеня.

     Колектив коледжу щиро вітає переможницю Міжнародного конкурсу Здрок Марію, а також її керівника, викладача дисциплін «Українська мова» і «Українська література» Кислу Ольгу Миколаївну та бажає їм подальших творчих успіхів і нових досягнень!

 

Тетяна Шеїн,
заступник директора
з навчально-виховної роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook