СПІЛЬНІ НАВЧАННЯ З ВОГНЕБОРЦЯМИ

11 травня 2021 року
Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства

 Щороку лісові пожежі знищують гектари зелених насаджень. Вогонь завдає не лише колосальних збитків державі, але й спричинює невиправної шкоди довкіллю.

З настанням тепла у лісівників додається роботи, – розпочинається пожежонебезпечний період у лісі. У цей час максимальна увага працівників лісової галузі прикута до охорони лісу від пожеж.

6 травня у кварталі 115 Кам’янського лісництва відбулися спільні тактико-спеціальні навчання з гасіння пожежі в лісовому масиві. Участь в тренуванні взяли працівники лісової охорони державного підприємства «Прилуцьке лісове господарство» та працівники Прилуцького МРВ управління ДСНС у Чернігівській області.

Кам’янське лісництво для тренувань було обрано невипадково – це приміська зона районного центру, яка характеризується високою пішохідною активністю. Крім того, там зростає значна частина молодих хвойних насаджень, які є особливо вразливими під час пожежонебезпечного періоду.

Мета навчань – на практиці відпрацювати спільну взаємодію щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею у лісовому масиві. На навчаннях були продемонстровані різні методи боротьби з вогнем та перевірено боєздатність спеціалізованої техніки, готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення лісових пожеж в природних екосистемах.

Злагодженість спільних дій лісівників та рятувальників запорука вчасної ліквідації пожежі, з мінімальними втратами для природи й господарства. Тому закликаємо громадян не нехтувати правилами безпеки поведінки в лісі. Адже необачно кинутий недопалок, іскра від багаття, пустощі з вогнем можуть стати причиною масштабних лісових пожеж, які надзвичайно важко ліквідувати.

 

Джерело: Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://chernigivlis.gov.ua/novini/spilni-navchannya-z-vogneborcyami/

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook