Як гасити лісову пожежу: 20 лісництв на Закарпатті перевірили рятувальники

11 травня 2021 року
Відкритий ліс

Одне порушення виявили нині працівники ДСНС області в Довжанському лісгоспі. Перевіряли там дотримання протипожежних вимог, повідомив головний інспектор служби надзвичайних ситуацій Закарпаття Анатолій Галатиба. За його словами, такі перевірки проводять щороку.

Працівників лісгоспу перевіряли, як вони вміють гасити пожежу. Начальник відділу лісового та мисливського господарства Довжанського лісгоспу Василь Трикур розповів, що роблять працівники лісгоспу, коли отримують повідомлення про пожежу.

“Поступає повідомлення про лісову пожежу, даємо наказ про те, що машина під’їжджає, забирає ємності, грузить, складаємо помпу, кладеться помпа, під’їжджаємо до водозабору: це може бути озеро або річка, якщо біля лісового масиву, і їдемо до лісової пожежі”, — пояснив він.

Помічник лісничого Іван Синетар показує інвентар, який використовують для гасіння пожежі в тих місцях, куди не може проїхати машина.

“Є сорок лопат, 15 грабель, 10 мотик. Мотиками, лопатами викопуємо горючу підстилку, траву або що там горить і засипаємо глиною, щоб вогонь не розповсюджувався далі”, — розповів Іван Синетар.

Під час перевірки в Довжанському лісгоспі виявили одне порушення, каже головний інспектор ДСНС Закарпаття Анатолій Галатиба.

“Наявність протипожежного щита, який є на території, потребує доукомплектування, — сказав він. — Практичні відпрацювання з ліквідації умовної пожежі — з цією задачею працівники лісництва справилися на відмінно. Вчасно була подана вода, ліквідована пожежа. У випадку потреби по гасінню лісової пожежі, яка може виникнути на території лісгоспу дана пожежа буде ліквідована”.

За словами Анатолія Галатиби, працівники ДСНС перевірили усі лісництва на Закарпатті. Загалом їх є 20.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/164749/

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook