Навчатися за спеціальністю «Менеджмент» освітньою програмою «Управління персоналом» означає реалізувати свій потенціал!

7 березня 2021, 22:05

У березні на кафедрі управління та освітніх технологій, у рамках студентського наукового гуртка «Методологія та методика наукових досліджень», керівник професор Журавська Н.С., відбувся круглий стіл «Навчатися за спеціальністю «Менеджмент» освітньою програмою «Управління персоналом» означає реалізувати свій потенціал!» На засідання гуртка були запрошені студенти заочної форми навчання за освітньою програмою «Управління персоналом».

Успішно здані всі заліки та іспити студентами заочного навчання. Ось що розповіли нам майбутні управителі з персоналу про свої мотиви вступу та враження від навчання. Почала розмову випускниця бакалаврату НУБіП України Вікторія Купрій: «Коли мене запитують, чому я обрала спеціальність «Менеджмент» освітню програму «Управління персоналом», то в голові відразу з’являються кадри зі шкільного життя, коли я організовувала увесь клас на суспільні роботи, допомагала шкільному організатору влаштовувати різні свята, а також у таборі була вожатою. Вже тоді я бачила себе  управлінцем. Навчаючись в університеті на бакалавраті, брала активну участь в організації заходів, допомагаючи куратору згуртовувати колектив. Мої одногрупники поважали мою думку та прислухались до мене, що і надихнуло мене здобувати ще одну спеціальність, яку все ж таки вважаю своєю місією у житті. Що головне у професії управителя з персоналу? Я думаю, що це покликання, а не професія. До цього потрібно мати хист: тяжко навчитись керувати людьми без стійкого характеру (стержня). Обираючи освітню програму «Управління персоналом», я розуміла, що повинна навчитися добре розбиратись у людях, із першого погляду зрозуміти – підходить мені цей робітник чи ні. Бути психологічно стійкою, ні в якому разі не зриватись на підлеглих та не давати їм засумніватись у мені: «чи підходящий я для них керівник?». Оскільки колектив має велику силу. Дякую професорсько-викладацькому складу кафедри управління та освітніх технологій, керівному складу факультету, що допомогли мені «відточити» набуті протягом навчання навички та продовжувати удосконалюватись, щоби ставати кращим керівником і бути затребуваною на ринку праці!»

Вячеслав Спасіченко: Мені подобається навчатися на гуманітарно-педагогічному факультеті кафедрі управління та освітніх технологій за освітньою програмою «Управління персоналом»! Ця спеціальність змінила мене, тепер при спілкуванні з людьми я оцінюю особистісні якості співрозмовника, аналізую його сильні і слабкі сторони. Намагаюся застосовувати накопичені знання на практиці, і це допомагає мені вирішувати багато повсякденних завданнь. Професія «менеджер з управління персоналом» затягує цілком, ти прагнеш бути лідером, тобі хочеться випробувати новий метод мотивації, про який вчора прочитав в професійному журналі, або ж просто перевірити нові навички і вирішити конфлікт у групі. На плечах ейчара лежить відповідальність за діяльність всього трудового колективу, але така відповідальність не лякає мене, а, навпаки, притягує. Усвідомлюючи це, я відчуваю себе потрібною! Тому я і вирішила реалізувати свій потенціал у цій галузі! Дякую викладачам!»

Підримали розмову і магістри стаціонарної форми навчання. Іван Корнійчук: Почавши навчання за освітньою програмою «Управління персоналом», я почав осягати всі тонкощі цього роду діяльності, і тепер вважаю цю професію унікальною. Адже в ній знайшли відображення такі науки, як економіка, менеджмент, психологія, діловодство, маркетинг, право та багато іншого. Такий різноманітний перелік наук показує, що фахівець з управління персоналом - це всебічно розвинений працівник із глибокими знаннями всіх механізмів функціонування організації та можливістю раціонально використовувати здобуті знання. У моєму розумінні, ейчар - це сполучна ланка між керівництвом і підлеглими, йому необхідно зберігати паритет, мати повагу і тих і інших. Саме від нього багато в чому залежить атмосфера в колективі, а це важлива складова успіху будь-якої компанії. Через службу управління персоналом працівник спілкується з керівництвом компанії, здійснює кар'єрне зростання, і багато іншого. Мені подобається навчатися у знаних професорів, доцентів кафедри управління та освітніх технологій.

Дуже приємно чути гарні слова про роботу професорсько-викладцького складу кафедри. Студенти-заочники, це ті люди, які в основному працюють та мають бажання отримати знання, що відразу застосовують на практиці, це ті люди, яким не потрібно розповідати про потребу навчатись. Сучасні технології НУБіП України дозволяють отримувати інформацію в повному обсязі, навіть під час пандемії. Освітній процес налагоджений так, що студент завжди може переглянути лекції та отримати зворотній зв'язок із викладачем. Одним із важливих факторів, вибору ЗВО для студентів заочного навчання, ділових людей, було й те, що після закінчення навчального закладу та отримання диплому магістра за освітньою програмою «Управління персоналом», є можливість працевлаштуватись на Державну службу.

Ніна Журавська,
професор, керівник наукового гуртка

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook