Громадське обговорення освітніх програм - 2021

12 лютого 2021, 21:31

У лютому на кафедрі управління та освітніх технологій, у рамках студентського наукового гуртка «Методологія та методика наукових досліджень», керівник професор Журавська Н.С., відбувся круглий стіл «Громадське обговорення освітніх програм «Управління персоналом», «Управління навчальним закладом». На засідання гуртка були запрошені студенти заочної форми навчання, які мають достатній робочий стаж.

Учасники круглого столу акцентували увагу на спеціальних (фахових) компетентностях, Шилгаліс А.А. наголосив на вдалому формулюванні їх у обох освітніх програмах, зокрема, СК1. Здатність обирати та використовувати концепції, методи та інструментарій менеджменту, в тому числі у відповідності до визначених цілей та міжнародних стандартів; СК2. Здатність встановлювати цінності, бачення, місію, цілі та критерії, за якими організація визначає подальші напрями розвитку, розробляти і реалізовувати відповідні стратегії та плани; СК3. Здатність до саморозвитку, навчання впродовж життя та ефективного самоменеджменту; СК4. Здатність до ефективного використання та розвитку ресурсів організації (ОП УНЗ).

Продовжуючи тему надважливості спеціальних (фахових) компетентностей, було наголошено на деяких уточненнях у формулюванні в ОП УНЗ, зокрема, СК5. Здатність створювати та організовувати ефективні комунікації в процесі управління; СК6. Здатність формувати лідерські якості та демонструвати їх в процесі управління людьми; СК7. Здатність розробляти проекти, управляти ними, виявляти ініціативу та підприємливість; СК8. Здатність використовувати психологічні технології роботи з персоналом. СК9. Здатність аналізувати й структурувати проблеми організацій у сфері освіти  та виробничого навчання, ухвалювати управлінські рішення та забезпечувати умови їх реалізації;  СК10. Здатність до управління освітньою організацією, її змінами  (керівник гуртка професор Журавська Н.С.).

Загалом обговорення ОП «Управління персоналом», «Управління навчальним закладом» пройшло жваво і конструктивно.

Керівник наукового гуртка,
професор Ніна Журавська

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook