Запрошення на лекцію на тему: «Введення до вивчення впливу кліматичних змін на сільське господарство в Україні»

7 травня 2021 року

12.05.2021, 10:00 – 11:30

Онлайн-конференція в Zoom

https://us02web.zoom.us/j/87156417348?pwd=R25iM015cE1qdThRSWl5N2RDUHRodz09

В рамках реалізації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, аграрний сектор в Україні продовжує проходити комплексний курс реформ, зокрема щодо сталого розвитку сільської місцевості, підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарського виробництва, підвищення якості та безпеки сільськогосподарської продукції, а також збереження природних ресурсів.

Зміна клімату залишається актуальним питанням, що потребує відповідного врахування під час планування та здійснення відповідних агрополітичних заходів. На думку провідних вчених світу, питання зміни клімату та адаптації до цих змін набуватимуть все більшого значення для аграрного виробництва та потребують більш детального дослідження та уваги з боку вчених для гарантування подальшого успішного розвитку сектору та гарантування продовольчої безпеки в світі.

Протягом попередньої роботи кліматичного компоненту в 2019 році, проєкт АПД здійснив різні консультативні заходи, присвячені змінам клімату та їхнім наслідкам для сільського, лісового та рибного господарств, надавши міжнародний досвід щодо підходів адаптації та запропонувавши варіанти дій для тих, хто приймає політичні рішення в Україні.

В рамках запланованої лекції доктор Даніель Мюллер з Лейбніц-Інституту аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO), представить основні підходи до вивчення впливу зміни клімату та очікуваних наслідків для сільського господарства в світі і в Україні, а також проінформує щодо пріоритетних напрямків досліджень в цій сфері.

Мова лекції – англійська, буде забезпечено синхронний переклад на українську.

Просимо Вас зареєструватися до 11.05.2021 р. за адресою [email protected].

Фолькер Зассе Керівник проєкту «Німецько-Український Агрополітичний Діалог» 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook