Тестуємо нові технології землевпорядного проектування

29 квітня 2021 року
факультет землевпорядкування

    Консолідація земель є важливим інструментом покращення структури сільськогосподарського землекористування у багатьох країнах. Саме тому, відпрацювання технологій автоматизованої підготовки пропозицій щодо консолідації земель стає важливою складовою цифрової трансформації землеустрою. Процес обміну правами на землю, як правило, є досить складним, залежно від кількості зацікавлених сторін, якості управління земельними ділянками, парцеляції та природних характеристик ландшафту (серед багатьох інших особливостей, що впливають на використання та розподіл землі). Тому на сьогодні необхідно створити електронну систему, яка збиратиме адміністративну інформацію (як географічну, так і негеографічну), а також забезпечить підтримку процесу консолідації земель.

        Оскільки в даний час на ринку немає стандартної системи підтримки консолідації земель, група дослідників із Нідерландів, Німеччини та Фінляндії розпочали розробку прототипу електронної системи для управління географічними даними під час реалізації проектів консолідації земель (Generic Tooling for Land Consolidation).

   На запрошення розробників, 29 квітня 2021 року до тестування прототипу доєднався завідувач кафедри землевпорядного проектування НУБіП України, професор Андрій Мартин. Спільно із розробниками він апробував алгоритми та інтерфейс сервісу, надав детальні пропозиції та пояснення щодо напрямів удосконалення технологічного рішення, а також окреслив перспективи застосування системи для консолідації земель в Україні.
Слід відзначити, що розробники інструментарію Марія Лувсма, Пітер Оукес, Маартє Лоф та Герян Мейер представлять прототип на окремому воркшопі в рамках Робочого тижня Міжнародної федерації землемірів 20-25 червня 2021 року.
 
Доцент кафедри землевпорядного проектування
Людмила Гунько
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook