Чорнобильська катастрофа – 35 років!

28 квітня 2021 року
Кафедра управління земельними ресурсами
Старостою 5 групи 1 курсу скороченого терміну навчання, за підтримки куратора групи Бутенка Є.В. було організовано перегляд документального фільму та фактів про Чорнобильську катастрофу. Під час перегляду студенти почули про головні факти, події, цифри цієї трагедії.
Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вона стала найбільшою в історії ядерної енергетики як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків, так і за економічними збитками та впливом на довкілля. Вибух на четвертому енергоблоці спричинив зростання радіаційного рівня до межі, в 30-40 разів більшої, ніж під час вибуху в Хіросімі в 1945 році.
   З огляду на відсутність людей, на цій території утворився умовний заповідник. В чорнобильській зоні знайшла притулок безліч видів тварин та птахів, серед яких все частіше можна зустріти рідкісні види. І хоч територія ще не зовсім безпечна для постійного проживання, поодинокі люди починають на ній заселятися.
   До зони відчуження нерідко організовують екскурсії, і бажаючих неймовірно багато. А журнал Forbes навіть включив це місце до переліку найекстравагантніших туристичних місць. Щороку, 26 квітня, весь світ згадує і вшановує пам'ять про загиблих.
https://www.youtube.com/watch?v=UhgXiUf9vX8&t=12s
https://www.youtube.com/watch?v=jeYCRAknHqs

Чеботарьова Інна 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook