Здоровий спосіб життя сучасної студентської молоді є запорукою подолання пандемії Covid-19

27 квітня 2021 року

 

“Рятівною силою на нашому світі є спорт –

над ним як і раніше розвіюється прапор оптимізму,
тут дотримують правила і поважають противника
незалежно від того, на чиїй стороні перемога”
Джон Голсуорсі, англійський письменник,
лауреат Нобелівської премії
    26 квітня 2021 року в день пам`яті Чернобильскої трагедії Навчально-науковий центр виховної роботи і соціального розвитку в співпраці з колективами студентів і викладачів інститутів та факультетів базового навчального закладу та адміністраціями і студентами відокремлених підрозділів НУБіП України, провів флешмоб-естафету здорового способу життя, як засобу зміцнення іммунітету, формування здорового духу і зміцнення фізичної витривалості в умовах пандемії Covid-19 та попередження впливу негативних наслідків тридцяти пятирічної Чорнобильської катастрофи на фізичний стан здоров`я студентської молоді. До акції флешмобу за здоровий спосіб життя долучились майже 340 студентів.

     В сучасних умовах відсутності живого спілкування та постійного знаходження в статичному положенні під час дистанційного навчання, надзвичайно актуальним є питання підвищення фізичної культури студентської молоді. Зміцнення фізичного здоров`я актуально в сучасних умовах біологічної небезпеки Covid-19.
      В ході підготовки до флешмобу, студентам було запропоновано виконання різноманітних фізичних вправ з метою створення ланцюжка їх виконання по завершенню. Ректорат висловлює слова подяки всім хто безпосередньо виконував фізичні вправи, а також тим хто використовуючи сучасні інформаційно-комунікативно технології створив креативні і творчі сучасні відеоматеріали. 

 

 

 

 

     Флешмоб з нагоди Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру 2021 року призваний спонукати людей до активних дій, зміцнювати солідарність, командний дух і підвищувати поінформованість про COVID-19. Пандемія COVID-19 поширюється загрозливими темпами у все більшій кількості країн, територій і регіонів світу, наша країна також знаходиться в стані загрози і небезпеки через стрімке зростання рівня захворюваності серед всіх верств населення. Безумовно серед студентської молоді, методи фізичного і соціального дистанціювання стають звичайним явищем, щоб зупинити поширення вірусу. Закриття спортивних залів, спортивних споруд і стадіонів, басейнів, танцювальних студій та ігрових майданчиків означає, що багато хто з нас не може брати активну участь в індивідуальних або групових спортивних чи фізичних заходах. В результаті, спортивна спільнота в усьому світі та наші студенти зазнають серйозних труднощів через введення сурових обмежень. Але це не означає, що ми повинні перестати бути фізично активними. Ми не повинні втрачати зв’язок з нашими тренерами, партнерами по команді, інструкторами та вболівальниками, які допомагають нам залишатися в гарній фізичній формі й бути соціально активними. Тому ми і вирішили започаткувати такий захід! Флешмоб згуртував нас в єдину команду однодумців і шанувальників спорту і здорового способу життя в стінах нашого славетного НУБіП України і присвятити його 123 річниці нашого університету!
       Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує кожній людині присвячувати заняттям спортом і фізкультури 150 хвилин в тиждень при помірному навантаженні або 75 хвилин в тиждень при інтенсивному навантаженні. У Всесвітній організації охорони здоров’я також є кілька рекомендацій щодо занять спортом без спеціального обладнання і в обмеженому просторі. Існує безліч безкоштовних онлайн-програм для людей будь-якого віку.
     У Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру, треба бути активними, залишатися здоровими й демонструвати солідарність в цей період фізичного і соціального дистанціювання. Цей командний дух допоможе нам всім разом подолати нинішні проблеми.
     Фізкультура і спорт – невіддільна частина національної культури й здоров’я України. Фізичні вправи здавна були звичними в побуті українського народу. Святкові народні ігри, їзда верхи, кулачні бої, плавання, біг, веслування, підняття ваги мали величезну популярність. Свого часу саме з них виросла система фізичної підготовки запорізьких козаків, які вирізнялися неабиякою силою, влучністю та витривалістю.
      Україна щороку активно долучається до відзначення цього свята, розуміючи, що спорт має унікальну силу для того, щоб сприяти об’єднанню людей навколо миру, дружби та розвитку.
Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою нашого загального процвітання і добробуту!
Будьте здорові та спортивні!
 
Геннадій Ржевський,

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook