Земля - наш спільний дім. 22 квітня - Всесвітній день Землі

22 квітня 2021 року

 

22 квітня у бібліотечно-інформаційному центрі коледжу відбулась тематична зустріч, приурочена до Всесвітнього дня Землі. В заході взяли участь члени екологічного гуртка «Джерело», здобувачі освіти 22-О групи економічного відділення, бібліотекарі РОУНБ Раїса Гірак та Людмила Шапірко, викладач екології Стефанія Малимон, методист коледжу Людмила Балдич, завідувачка БІЦ Людмила Бурячинська та ін.

Всесвітній день Землі - це свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Історія походження свята пов’язана з ім’ям Джона Мортона – адміністратора штату Небраска, який наприкінці ХІХ століття звернув увагу на факт вирубування дерев пустельної території прерії штату для будівництва житлових будинків та їх опалення. Джон Мортон запропонував проведення дня, присвяченого благоустрою, із заохоченням призами тих, хто посадить найбільше дерев. Лише за один день було висаджено понад 1 млн дерев.

Вперше День Землі був відзначений у 1970 році і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Міжнародним свято було оголошено в 1990 році, в Україні відзначається з 1992 року. Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети.

На заході студенти ознайомились із тематичною виставкою «Земля - наш спільний дім», переглянули презентацію, а також підбили підсумки анкетування «Побутові відходи», щоб привернути увагу до необхідності розумного, бережливого ставлення до живої природи та особистої відповідальності за долю Землі.

Дякуємо гуртківцям Софії Ворожбит, Лесі Ільчук, Софії Смоляк, Руслані Живюк за змістовну інформацію, яка заставляє кожного замислитися над тим, що він може зробити для вирішення екологічних проблем нашого краю.

 

Стефанія Малимон, керівник екологічного гуртка «Джерело»

Галина Петренко, провідний бібліотекар БІЦ

 

        Джерело: https://www.adm-km.gov.ua/?p=74191

http://kyiv.land.gov.ua/22-kvitnia-mizhnarodnyi-den-zemli/

 

 

 

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook