Доцентом Оленою Журенко проведена організаційно-виховна година зі студентами 2 групи 1 курсу

22 квітня 2021 року

21 квітня 2021 року була проведена організаційно-виховна година зі студентами 2 групи 1 курсу факультету ветеринарної медицини. Зустріч проходила на платформі Cisco Webex. Зростає занепокоєння щодо швидких темпів поширення коронавірусної інфекції у одних регіонах світу та щодо спроможності зберегти тенденцію до їх скорочення - в інших.

На виховній годині кураторка, докторка ветеринарних наук Олена Журенко, основну увагу акцентувала на профілактиці коронавірусної інфекції та небезпеці її подальшого розповсюдження. Обговорювали і профілактику захворювання шляхом проведення вакцинації. У групі багато студентів перехворіли на Covid-19, деякі повторно. Звернули увагу на симптоми, що вимагають термінової госпіталізації.

Також було підняте питання на важливих аспектах здобуття освіти в умовах дистанційного навчання, а саме: з відповідальністю відвідувати заняття, бути активним учасником освітнього процесу та готуватися до закінчення семестру. Студентам-контрактникам була доведена інформація щодо сплати за навчання в наступному семестрі. Були розглянуті і інші питання, які виникають у студентів групи.
Виховну годину не хотілося закінчувати на такій ноті, адже життя продовжується. Невід’ємною його складовою є поезія. Вона збагачує наш внутрішній світ, спонукає втілювати наші мрії у реальність, додає сил і наснаги, зокрема й у обраній майбутній професії. Тому, на виховну годину була запрошена учениця 6 класу гімназії №315 м. Києва, вихованка фольклорно-театральної студії «Квітуча Україна» Київського державного будинку художньої та технічної творчості Вікторія Мушка.

Можливо у ній сховані неосяжні скарби літератури? Вона ще лише починає розгортати свій талант. Пише не тільки вірші і пісні, але й оповідання та казки. А ще займається вокалом та мріє стати ветеринарним лікарем. Свій перший вірш вона написала у вісім років. Вікторія розповіла про себе та отримала інформацію про наш факультет, дисципліни, які вивчаються на першому курсі, чим особливий фах лікаря ветеринарної медицини. Насамперед маленька мисткиня порадувала присутніх на онлайн-зустрічі своїми творами:

Мрія
В мене є цікава мрія!
Гарна світла і красива.
В мене є цікаві друзі!
І для мене не байдужі.
Мрію я допомагати
Всім звірятам на землі.
Буду я їх лікувати,
Щоб були вони здорові.

Дніпро
Від мене правда вся втікала.
Чому там річка золотава?
Чому любов там перша встала?
Чому нас доля обійняла?
Дніпро широке величаве,
Від Києва до моря слалось,
А з ним мої надії, мрії
До океану простелялись.

Весна
Весно красная моя!
Не соромся, йди до нас.
Косоньки злотаві розчеши
І всіх нас ти ними обійми.
Весно красная моя!
Принеси ти нам добра,
Принеси ти нам вітань,
Гарних мрій і побажань.
Весно красная моя!
Втретє вимовляю я.
Ти чарівна, не проста,
На весь світ ти лиш одна.
А для мене незабутнім
Буде чистою твоя душа.

Студенти за власним бажанням прочитали вірші Ліни Костенко, які надихають на зміни, змушують замислитися над сутністю життя. Ось вдумайтеся у такі рядки:

І все на світі треба пережити,
І кожен фініш – це, по суті, старт,
І наперед не треба ворожити,
І за минулим плакати не варт.

Не бійся правди, хоч яка гірка,
Не бійся смутків, хоч вони, як ріки.
Людині бійся душу ошукать,
Бо в цьому схибиш – то уже навіки.

На закінчення виховної години студенти запросили Вікторію Мушку на навчання до нашого університету та побажали їй творчих злетів, щоб поетичні рядки були щирими, мудрими, нехай пробуджують в людях справжні емоції, а ті, хто їх любить – нехай отримують від них насолоду і задоволення.

Доцентка кафедри біохімії і фізіології
тварин ім. акад. М. Ф.Гулого
Олена Журенк
о

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook