Підвищення якості підготовки фахівців шляхом проходження практики в Державній аудиторській службі України

22 квітня 2021 року
     Якість освітнього процесу здобувачів вищої освіти забезпечується проходженням виробничої практики під керівництвом декана економічного факультету д.е.н., професора Анатолія Діброви у Державній аудиторській службі та підпорядкованих структурних підрозділах шляхом проведення контролю ними суб’єктів господарювання різноманітних форм власності.

     Кафедрою обліку і оподаткування 21.04.2021 р проведено онлайн-семінар на тему «Особливості проходження виробничої (навчальної) практики студентами та працевлаштування їх в територіальних органах Державної аудиторської служби України» для 1, 2 курсів скороченого і 4 курсу повного терміну навчання та магістрів спеціальності «Облік і оподаткування». Спікер заходу – директор департаменту якості заходів державного фінансового контролю Тетяна Володимирівна Боровкова.

     Розпочала зустріч завідувач кафедри обліку та оподаткування, д.е.н., професор Калюга Є.В., яка привітала студентів та наголосила на унікальну можливість проходження практики та у подальшому працювати в службі. Відповідно Тетяна Володимирівна ознайомила присутніх із структурою органу, напрямками діяльності, окреслила основні ділянки: аудит бюджетної сфери та суб’єктів господарювання за галузевою ознакою; ІТ-аудит; перевірка у сфері публічних закупівель; місцевих бюджетів; міжнародних угод та інші.

     Одночасно доповідач звернула увагу на обов’язковість висвітлення результатів виробничої практики у випускних кваліфікаційних бакалаврських роботах. Далі розмова продовжилась у форматі питання-відповідь. Запитання студентів (Т. Пантелейчук, К. Мошкун, А. Єфімчук, Я. Щербатюк, О. Федонюк, Ю. Кухарчук) засвідчили не тільки зацікавленість у можливості проходження виробничої практики, а й щодо подальшого працевлаштування у структурі Державної аудиторської служби України.

     Перед початком та по закінченню семінару було проведено онлайн-опитування щодо регіону проходження практики та напрямків діяльності, які цікаві для студентів. Серед регіонів майже 80% опитаних цікавить практика в Києві, Тернополі, Рівні, Вінниці, Ужгороді, Кропивницькому та інших містах. Цікавими напрямами для вивчення були зазначені ІТ-аудит, контроль у сфері місцевих бюджетів, аудит окремих видів діяльності. Тетяна Володимирівна запевнила, що Державна аудиторська служба України може забезпечити якісне проходження практики всіх зацікавлених студентів. Проходження практики у структурі служби, дозволить отримати не тільки практичні навички, а й стане підставою для успішного проходження конкурсу на вакантні посади.
     Семінар пройшов у цікавій, дружній атмосфері. Студенти та викладачі кафедри обліку та оподаткування подякували спікеру за можливість ознайомитись з діяльністю служби та висловили побажання продовжувати співпрацю. У свою чергу, Тетяна Володимирівна, висловила задоволення від зустрічі, відмітила активність студентів та їх цікаві запитання і наголосила, що Державна аудиторська служба України чекає випускників кафедри обліку та оподаткування на практику, і в подальшому надасть їм можливість для працевлаштування.

Наталія Кузик, Оксана Ганяйло,
Володимир Литвиненко,
доценти кафедри обліку та оподаткування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook