Землевпорядники НУБіП України та Університету Вітовта Великого обговорили перспективи навчання за програмами подвійних дипломів

19 квітня 2021, 10:22
    Сприяння інтеграції системи вищої освіти України у світовий освітній і науковий простір є однією з ключових цілей стратегії забезпечення якості вищої освіти. У цьому контексті, розвиток програм двох дипломів та спільних (подвійних) дипломів постає одним із пріоритетних завдань, адже це забезпечує бенчмаркінг відносно аналогічних іноземних освітніх програм, імплементацію гарних іноземних практик і покращення якості таких програм.

 

    Зважаючи на це, 16 квітня 2021 року відбулася робоча зустріч між представниками Національного університету біоресурсів і природокористування України та Університету Вітовта Великого (м. Каунас, Литва). У ній взяли участь: директор навчально-наукового центру міжнародної діяльності НУБіП Олександр Лабенко, декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков та координатор міжнародних програм факультету землевпорядкування В'ячеслав Богданець. До складу делегації литовських колег увійшли: декан факультету землевпорядкування і водного господарства Університету Вітовта Великого Алгіс Квараціеус, його заступник Рітіс Скомінас, директор інституту землеустрою та геоматики факультету землевпорядкування і водного господарства Йоланта Вальчукієне і доцент інституту землеустрою та геоматики Вірджинія Гурскієне.


    Історія співробітництва факультету землевпорядкування НУБіП з Університету Вітовта Великого налічує вже багато років. Наші колеги неодноразово відвідували цей заклад, брали участь у профільних наукових конференціях таких як WaterLand, Baltic Surveying, що відбувалися на його базі. У свою чергу, литовські науковці ставали учасниками конференцій і круглих столів, що проводив факультет землевпорядкування, зокрема і у 2020 році.


    Ця ж зустріч була присвячена питанням співпраці у сфері підготовки бакалаврів та магістрів за програми спільних (подвійних) дипломів. Сторонами досягнуто домовленості розвивати співпрацю, порівняти та погодити навчальні плани підготовки фахівців бакалаврів/магістрів та обговорити їх на наступній зустрічі, що запланована на 11 травня 2021 року.

В'ячеслав Богданець,
координатор міжнародних програм факультету землевпорядкування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook